Kdo zastaví Garciovou s Mladenovičovou? Francouzky vyhrály třetí turnaj v řadě

- Jan Vojkůvka

Kromě klasického zápolení na jednotlivých turnajích se již čile spekuluje o tom, kdo by mohl patřit k favoritům na stále se blížících olympijských hrách. A v ženské čtyřhře se v posledních týdnech krystalizuje asi největší favorit této kategorie. Jsou to francouzské tenistky Caroline Garciová a Kristina Mladenovičová.

O tom, který pár bude či nebude silný během olympijských her se nedá s určitostí mluvit do chvíle, kdy nebude známo kompletní složení ženské čtyřhry, respektive všech párů na olympijském turnaji. Přesto, jarní část odhaluje, že favoritkami favoritek by mohly být sehrané Francouzky Garciová s Mladenovičovou (na fotografii), které vyhrály tři turnaje v řadě a kupříkladu na antuce letos ještě nenalezly pokořitelky.

Pravda, v Riu se bude hrát na tvrdém povrchu, ale i na betonových dvorcích mají Francouzky velmi solidní bilanci a v této sezoně dvě finálové účasti v Sydney a Dubaji.

Suma sumárum, Garciová s Mladenovičovou letos vyhrály 21 zápasů, připsaly si jen 5 porážek a na turnajích WTA drží sérii 12 vítězných zápasů v řadě završenými třemi tituly - v Charlestonu, Stuttgartu a nyní i v Madridě, kde porazily, stejně jako ve Stuttgartu, světové jedničky Hingisovou s Mirzaovou.

A nezapomeňme, že právě švýcarsko-indická dvojice Hingisová a Mirzaová se na olympijských hrách z logických důvodů nemohou postavit na dvorci vedle sebe. To Garciová s Mladenovičovou se od úvodu sezony pečlivě připravují a rázem jsou z nich také největší favoritky na blížící se grandslamový turnaj na French Open.

V Paříži, na antuce, by největšími hrozbami měly být Hingisová s Mirzaovou či obhájkyně loňského titulu Lucie Šafářová s Bethanií Mattekovou-Sandsovou. A znovu platí, tento pár nemůže pochopitelně společně startovat na Hrách v Riu.

Navíc Garciová s Mladenovičovou kromě dvou výher nad Hingosovou a Mirzaovou dokázaly zvítězit ve finále v Charlestonu nad Šafářovou a Mattekovou. Papírově největší soupeřky tak v předchozích týdnech Francouzky porazily.

Kdo tedy zastaví mladý francouzský pár na French Open? Mnohem zásadnější otázka však zní - kdo zastaví francouzskou dvojici na olympijských hrách?