Postup v odéru marihuanového kouře: Bylo to dost cítit, ale dnes to pomohlo, usmívá se Krejčíková

- Michal Hladký

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z NEW YORKU – Už jen jeden krok a Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou zkompletují kariérní deblový grandslam. České duo na US Open postoupilo do finále, když v poněkud atypických podmínkách porazilo americko-australské duo Melicharová-Martinezová, Perezová. Nejenže stadion Louise Armstronga byl téměř prázdný, ale také se v něm linul odér marihuanového kouře. „Dnes to pomohlo, tak to na nás má asi pozitivní účinek,“ smála se po zápase Krejčíková.

Stejně jako ve čtvrtfinále i v následném semifinále zvítězily Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková po setech 6:3, 6:7(4) a 6:3. Tentokrát Češky přehrály americko-australské duo Melicharová-Martinezová, Perezová, a to za dvě hodiny a 16 minut.

„Bylo super, že jsme zůstaly aktivní. Dobře jsme začaly, já ale poté měla výpadek. Jsem hrozně ráda, že mě Bára podržela. Chytly jsme začátek třetího setu, bojovaly. To nám dost pomohlo,“ ohodnotila zápas Siniaková.

A zaskočila ji návštěvnost utkání, vždyť na obrovském stadionu Louise Armstronga se nacházelo sotva 200 diváků. „Překvapilo mě to, hrály jsme k tomu proti Američance. Vždy mi přišlo, že chodilo hodně lidí, to ale dnes neplatilo,“ řekla.

Prázdné hlediště ale napomohlo tomu, že vše na kurtu bylo slyšet. I poznámka Barbory Krejčíkové k rozhodčímu na umpiru, která se týkala marihuanového odéru na její polovině dvorce. „Byla (marihuana) dost cítit, k tomu to nebylo poprvé. Je nepříjemné, když v takové zátěži místo čistého vzduchu cítíte tohle. Dnes to ale pomohlo, tak to na nás asi má pozitivní účinek,“ smála se rodačka z Ivančic.

Přesto bývalá světová dvojka volí raději jiný druh relaxace. „Teď máme dva dny volna, tak bych si přála jít na hříbky. Všichni posílají fotky z Česka, nicméně tady to asi bohužel nepůjde,“ mrzelo českou tenistku.

Siniakovou s Krejčíkovou v neděli čeká sedmé společné grandslamové finále. Teď už jsou Češky zkušeným a ostříleným párem, a tak jejich přístup k boji o titul je značně odlišný od roku 2018, kdy na Roland Garros premiérově triumfovaly na turnajích velké čtyřky.

„Bylo to strašné, vůbec jsem nespala,“ zavzpomínala Krejčíková. „Měla jsem za sebou už jedno finále s Luckou Hradeckou (v roce 2017 na US Open – pozn. red.). Byla jsem nervózní, ale byla jsem připravena,“ dodala její týmová parťačka.

Tentokrát si už žádný tlak nepřipouští. A to přesto, že případnou výhrou duo K+S dokoná kariérní deblový grandslam. „Pořád je to daleko. Jsme rády, že jsme vyhrály, ale další zápas je před námi,“ nechala se slyšet Siniaková.

Ve finále se Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková utkají s vítězkami zápasu mezi Američankami McNallyovou s Townsendovou a americko-australskou dvojicí Dolehideová, Sandersová.

US Open, New York (USA, 60 100 000 USD, tvrdý povrch)
Semifinále čtyřhry žen
Melicharová-Martinezová (USA), Perezová (AUS) – KREJČÍKOVÁ, SINIAKOVÁ 3:6, 7:6(4), 3:6