Derby ovlivněné zraněním. Kája mě smetla z kurtu, přiznala Bouzková

- Michal Hladký

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z NEW YORKU – Až překvapivě hladký průběh mělo české derby ve druhém kole US Open. V něm Karolína Plíšková přehrála Marii Bouzkovou, a to za hodinu a osm minut po setech 6:3, 6:2. První zmíněná měla utkání celou dobu pod kontrolou, a to i kvůli zranění soupeřky, která nemohla předvést stoprocentní výkon. Plíšková se tak může těšit na třetí kolo, ve kterém narazí na Švýcarku Belindu Bencicovou.

Karolína Plíšková se v utkání prezentovala skvělým servisem, když ovládla hned 91 % výměn, jež uvedla prvním podáním. Marie Bouzková byla na returnu naprosto bez šance, utvořila si jen jediný brejkbol, který navíc nedokázala proměnit.

Kromě toho, že Karolína Plíšková předvedla skvělý výkon, utkání ovlivnil i další faktor – zranění její čtyřiadvacetileté soupeřky, které si způsobila pádem v prvním zápase proti Lindě Noskové. „Když jsem tu s vámi mluvila, tak to bylo v pohodě, ale potom se to během hodiny zhoršilo,“ nechala se slyšet Bouzková. „Snažila jsem se bojovat, co to šlo, ale Kája hrála dobře, agresivně a dneska mě z kurtu smetla,“ dodala.

Kvůli zranění musela pražská rodačka změnit taktiku. „Není to prasklé, ale pár dní to potřebuje. Zkusila jsem to. Dnes jsem aspoň zjistila, že mohu hrát z bekhendu pouze čop. Ale proti Káji, jedné z nejlepších hráček na světě, to samozřejmě nemohlo stačit,“ popisovala.

Nicméně Bouzková se rozhodně za svou hru dnes stydět nemusí. „Musím říct, že hrála docela dobře. Trvalo mi tři gemy, než jsem si všimla, že nemůže hrát bekhend. Takže přes ten vedla cesta,“ uvedla Karolína Plíšková.

Ve třetím kole US Open vyzve 22. tenistka světového žebříčku Švýcarku Belindu Bencicovou, která při své cestě do této fáze amerického grandslamu vyřadila Němku Petkovicovou a Rumunku Cirsteaovou. „Je to hráčka, která umí zahrát dobře. Nějaké zbraně má, takže to není jen o tom, že to bude v mých rukou,“ vyhlíží Plíšková vzájemný souboj.

Ten možná bude mít pikantní náboj. „Úplně v lásce se nemáme, teda ne z mé strany, já jsem spíše vždy v klidu. Přijde mi, že ona je na kurtu trochu až hysterická. Vzteká se, vyšiluje,“ svérázně doplnila Plíšková.

US Open, New York (USA, 60 100 000 USD, tvrdý povrch)
2. kolo dvouhry žen
KAROLÍNA PLÍŠKOVÁ (22.) – MARIE BOUZKOVÁ (41.) 6:3, 6:2