Rána pro US Open! Miláček ochozů si zlomil zápěstí a odstoupil

- Filip Lefenda

Čtvrteční program US Open přišel o jeden ze svých taháků – alespoň tedy z pohledu domácích příznivců. Vytáhlý americký „bombarďák“ John Isner dnes nenastoupí k utkání s Holgerem Runem. Vinou zlomeného zápěstí musel ze závěrečného grandslamu sezony odstoupit.

Vítěz šestnácti singlových titulů z okruhu ATP začal v Národním tenisovém centru Billie Jean Kingové fantasticky. V úterý nedopřál ani sadu Federicu Delbonisovi, Argentince přehrál i díky 19 esům jasně 6:3, 6:1 a 7:5. Ve druhém kole už ale Isner roli papírového favorita plnit nebude.

„V úterním utkání jsem upadl a přivodil si zlomeninu levého zápěstí,“ informoval 208 centimetrů vysoký servisman na svých sociálních sítích. Vzpomínaný duel sice dokázal i přes bolest dohrát, pozápasové vyšetření ale další pokračování na turnaji vyloučilo.

„Je to extrémně nešťastné. Asi ani nemusím podotýkat, že na turnaji končím. Uvidíme se v roce 2023,“ dodal čtvrtfinalista US Open z let 2011 a 2018. Z rozehrané akce odstoupil sedmatřicetiletý rodák z Greensbora teprve potřetí ve své dlouhé kariéře.

Do 3. kola tak postoupil bez boje devatenáctiletý Holger Rune z Dánska, jenž si před rokem ve Flushing Meadows odbyl svou grandslamovou premiéru mezi dospělými. Příštím soupeřem čtvrtfinalisty letošního Roland Garros bude lepší z dvojice Cameron Norrie (GBR) – Joao Sousa (POR).