Kvitová na Hopman Cup nepojede, nahradí ji Hradecká

- Daniel Kubelka

Česká tenistka Petra Kvitová si potřetí v kariéře na Hopman Cupu nezahraje. Šestadvacetiletá rodačka z Bílovce se tradičního klání nezúčastní, protože se stále ještě necítí být stoprocentně v pořádku po zranění nártu na pravé noze.

Petra Kvitová se měla tradiční soutěže smíšených družstev zúčastnit po boku Adama Pavláska, avšak potřetí v kariéře si nakonec v Perthu nezahraje.

„Noha už se lepší, ale ne tak rychle, jak bychom chtěli. Stále se ještě necítím být stoprocentně v pořádku. Dohodli jsme se, že místo mě nakonec do Austrálie pojede Lucie Hradecká,“ vzkázala Petra Kvitová prostřednictvím svého mluvčího Karla Tejkala pro Tenisový svět.

Dvojnásobná wimbledonská šampiónka tak nenaváže na vítězství v Perthu z roku 2012, kdy triumfovala po boku Tomáše Berdycha. O dva roky později společně s Radkem Štěpánkem jen těsně nepostoupila ze skupiny.

Kvitová laborovala se zraněním v závěru letošní sezóny. Zdravotní problémy ji vyřadily z nedělních bojů fedcupového finále proti Francii. Později však aktuální česká dvojka podstoupila magnetickou rezonanci, která prokázala, že má únavovou zlomeninu zánártních kůstek pravé nohy, kvůli které musela trénovat s ortézou.

Pro Lucii Hradeckou se bude jednat o její premiérovou účast v Hopman Cupu. Společně s Adamem Pavláskem se v základní skupině utkají s výběry domácí Austrálie, Španělska a USA. Tradiční klání smíšených družstev se uskuteční v Perthu od 1. do 7. ledna.