Nejhorší možný los? Soupeřka Sáry Bejlek si bez ztráty setu dokráčela pro druhý titul v řadě

- Jan Vojkůvka

Sára Bejlek se má při své premiéře v hlavní soutěži grandslamového turnaje na co těšit. Její soupeřka Ljudmila Samsonovová je v posledních týdnech k nezastavení. Byť vynechala obří turnaje v Torontu a Cincinnati, na dalších severoamerických akcích nepoznala hořkost porážky a získala dva tituly v řadě. Tento týden si navíc dokráčela pro trofej v Clevelandu bez ztráty setu.

Šestnáctiletá Sára Bejlek, která i díky ohromné bojovnosti dokázala v kvalifikaci US Open vyřadit Kristinu Mladenovicovou, Priscillu Honovou a Heather Watsonovou, bude mít v úvodním kole amerického grandslamu hodně tuhý oříšek k rozlousknutí. Vítězka tří turnajů ITF z této sezony se totiž utká s Ruskou Ljudmilou Samsonovovou. Hráčkou, která na turnajích WTA vyhrála už deset zápasů v řadě.

Třiadvacetiletá Ruska nenašla přemožitelku už na začátku srpna na turnaji ve Washingtonu, kde si poradila s takovými hráčkami jako Emmou Raducanuovou, Kaiou Kanepiovou, Elise Mertensovou či Ajlou Tomljanovicovou. Na svůj první titul v probíhající sezoně nyní navázala i na generálce v Clevelandu, kde dokonce neztratila ani jeden set.

Nejnáročnějším zápasem pro ni bylo čtvrtfinále s Magdou Linetteovou, kterou zdolala 6:4, 6:3. V dalších utkáních už neztratila více než čtyři hry. Mimo jiné porazila v semifinále Bernardu Peraovou a ve finále skolila po setech 6:1, 6:3 Aljaksandru Sasnovičovou.

Svým triumfem v Clevelandu si zajistila posun na 35. místo světa, pouhých deset příček za svým kariérním maximem.

Bejlek už v New Yorku prokázala, že hrát proti kvalitním soupeřkám jí nečiní problémy. Vždyť si poradila s bývalou světovou desítkou a jednou z nejlepších deblistek světa Mladenovicovou či velezkušenou Watsonovou, vítězkou čtyř turnajů WTA a bývalou 38. tenistkou světa.

Zatímco obě ale už k nejlepším singlistkám nepatří, Samsonovová se snaží prodrat do širší světové špičky. A její skalp by byl pro Bejlek jedním z nejcennějších v kariéře. Rozjetou soupeřku vyzve už v pondělí ve 22:30 středoevropského času.