IBG Prague Open: Menšík zastavil Cuevase a zahraje si semifinále! Paulson postoupil do deblového finále

- Redakce

Na antukovém challengeru IBG Prague Open by Moneta Money Bank se v pátek uskutečnilo čtvrtfinále dvouhry a semifinále čtyřhry, přičemž obě soutěže měly i české zastoupení. Držitel divoké karty Jakub Menšík si poradil ve dvou setech s uruguayským kvalifikantem Martinem Cuevasem, jenž na turnaji vyřadil tři Čechy (Jiřího Jeníčka, Martina Krumicha a Marka Gengela). Andrew Paulson a jeho rumunský parťák Victor Vlad Cornea vybojovali postup do finále přes uruguaysko-španělskou dvojici Martina Cuevase a Adriana Menendez-Maceirase.

Menšík si zahraje challengerové semifinále!
Jakub Menšík (882.) vyřídil na antukovém challengeru IBG Prague Open i svého třetího soupeře bez ztráty setu! Teprve šestnáctiletý český tenista vyzrál ve čtvrtfinále na uruguayského kvalifikanta Martina Cuevase (415.) po rovných 100 minutách boje 7:5 a 6:2.

Lepší vstup do utkání měl Cuevas, který držel výhodu brejku až do stavu 5:4. Poté však nevyužil dva setboly při svém podání a Menšík průběh sady otočil. Ve druhém dějství český mladík nejprve vymazal brejkbol zkušenějšího soupeře ve třetím gemu a následně sám udeřil na returnu. Duel zakončil dalším proměněným brejkbolem.

„Na začátku jsem se necítil ve své kůži, celý set jsem dotahoval. Pak jsem ale za stavu 4:5 díky suprovým míčům odvrátil setboly, což mě nakoplo na další level. I na soupeři šlo vidět, že má nevyužité setboly v hlavě. Myslím, že ve druhém setu to byl nejlepší tenis, co jsem kdy předváděl,“ zhodnotil Menšík.

Držitel divoké karty, jenž dosud čekal na premiérovou výhru na challengeru, má díky postupu do semifinále jistých 17 bodů do žebříčku a posun do sedmé stovky světa. O postup do finále si zahraje s turnajovou dvojkou Oleksijem Krutychem (271.).

Paulson prošel do finále čtyřhry
Nasazené jedničky Andrew Paulson a Victor Vlad Cornea zvládli na pražském challengeru i semifinálové utkání a zahrají si v sobotu o titul! Česko-rumunská dvojice porazila uruguaysko-španělský pár Martina Cuevase a Adriana Menendeze-Maceirase ve dvou setech 6:4, 6:1. Ve finálovém utkání čeká na Paulsona s Corneaou bulharsko-bolivijská dvojice Andrejev, M. Dellien.

IBG Prague Open, Praha (muži, CZE, 32 160 EUR, antuka)
Čtvrtfinále dvouhry
JAKUB MENŠÍK (882.) – Martin Cuevas (URU, 415.) 7:5, 6:2
Matteo Gigante (ITA, 269.) – Lucas Gerch (GER, 383.) 5:7, 2:6
Nicolas Moreno De Alboran (USA, 317.) – Oleksij Krutych (UKR, 271.) 4:6, 6:3, 6:7(8)
Joao Domingues (POR, 299.) – Mariano Navone (ARG, 330.) 7:6(3), 6:3

Semifinále čtyřhry
Cornea (ROU), PAULSON – M. Cuevas (URU), Menendez-Maceiras (ESP) 6:4, 6:1
Andrejev (BUL), M. Dellien (BOL) – Karol (SVK), Sačko (UKR) 4:6, 6:4, 10:8