Soupeře poznalo šest z devíti Čechů. Kvitová s Bouzkovou a Krejčíkovou čekají na kvalifikantky

- Jan Vojkůvka

Letošní US Open zná los hlavních soutěží mužů a žen. Do celkem 256 kolonek se vešlo celkem sedm českých tenistek a jejich dva mužští kolegové. Mezi nasazené hráčky se dostaly Petra Kvitová, Karolína Plíšková a Barbora Krejčíková.

Čtvrteční los hlavních soutěží závěrečného grandslamu sezony určilo soupeře pro celkem šest českých zástupců. Další tři, konkrétně 21. nasazená Petra Kvitová, Marie Bouzková a 23. nasazená Barbora Krejčíková, si na své sokyně budou muset počkat až do skončení kvalifikace.

Karolína Plíšková, která bude plnit roli turnajové dvaadvacítky, se v úvodním kole střetne s Polkou Magdou Linetteovou. Bude se jednat už o osmý vzájemný zápas a Plíšková se pokusí navázat na svých šest vítězství. Naposledy se obě hráčky spolu střetly v roce 2017.

Poměrně slušný los má Kateřina Siniaková, která si zahraje s domácí Taylor Townsendovou. Američance patří až 198. místo na žebříčku WTA. Naopak o poznání horší je pozice Terezy Martincové, na kterou čeká 33. hráčka světa Kaia Kanepiová, jedna z nejlepších nenasazených hráček na turnaji.

Los se příliš nemazlil ani s Karolínou Muchovou. Na Češku, jež klesla až do třetí stovky světa kvůli vleklým zdravotním obtížím, které ji pronásledují od minulé sezony, čeká nebezpečná Ajla Tomljanovicová. Australanka na nedávném turnaji v Cincinnati dokráčela až do čtvrtfinále a postupem do stejné fáze se blýskla i ve Wimbledonu.

V hlavní soutěži mužů se Jiří Lehečka může těšit na souboj s Chilanem Cristianem Garinem. Bývalý 17. hráč světa a aktuálně 83. tenista žebříčku ATP letos neprožívá ideální sezonu. Navíc je antukářem, což by rovněž mohlo hrát do karet českého tenisty.

Naopak velmi obtížný los má Jiří Veselý. Čeká jej dvacátý nasazený Daniel Evans, semifinalista nedávného Masters v Montrealu. Veselý se navíc nenachází ve zrovna dobré formě, když na dvou přípravných challengerech v Kanadě vyhrál jen jeden zápas a tento týden v Granby podlehl v prvním kole Aidanu Mayovi, až 842. hráči světa.

Řady českých tenistů může v hlavní soutěži rozšířit ještě pět dalších hráčů, kteří tento týden hrají kvalifikaci.

Los US Open 2022
1. kolo dvouhry žen
Petra Kvitová – kvalifikantka
Karolína Plíšková – Magda Linetteová (POL)
Marie Bouzková – kvalifikantka
Kateřina Siniaková – Taylor Townsendová (USA)
Tereza Martincová – Kaia Kanepiová (EST)
Barbora Krejčíková – kvalifikantka
Karolína Muchová – Ajla Tomljanovicová (AUS)

Kompletní los hlavní soutěže naleznete zde.

1. kolo dvouhry mužů
Jiří Lehečka – Cristian Garin (CHI)
Jiří Veselý – Daniel Evans (GBR)

Kompletní los hlavní soutěže naleznete zde.