Laver Cup: Sestavy pro Londýn jsou kompletní! Výběr zbytku světa představil poslední posily

- Marek Bartošík

Účastnické pole pátého ročníku týmového Laver Cupu, který se uskuteční od 23. do 25. září v londýnské O2 Areně, je kompletní. Poslední dvě volná místa na soupisce výběru zbytku světa zaplnili Američan John Isner (48.) a Australan Alex de Minaur (20.). Jejich úkol je přitom jasný – pomoct svému týmu k historicky prvnímu triumfu nad dosud suverénními Evropany.

Dlouhána Johna Isnera můžeme považovat za stálici Laver Cupu, jelikož si jako jediný tenista připíše už pátý start v této populární soutěži. Sedmatřicetiletý bombarďák byl u porážek svého týmu v Praze (2017), Chicagu (2018), Ženevě (2019) i Bostonu (2021), nyní by tak jistě rád okusil pocit výhry.

Isner je na okruhu schopen opakovaně dosahovat kvalitních výsledků – minulý týden postoupil do čtvrtfinále Masters v Cincinnati, letos zapsal i finálovou účast v Houstonu nebo semifinále v Dallasu a Newportu.

Podobně sympaticky si letos vede Australan Alex de Minaur, který ovládl turnaj v Atlantě a dokráčel do semifinále v Barceloně, Eastbourne a Lyonu. K tomu přidal ještě grandslamová osmifinále na Australian Open a ve Wimbledonu. Na rozdíl od Isnera bude třiadvacetiletý australský rychlík na Laver Cupu debutovat.

Společně s Isnerem a de Minaurem figurují v ambiciózním výběru kapitána Johna McEnroea také Félix Auger-Aliassime, Taylor Fritz, Jack Sock a Diego Schwartzman.

Favorizovaní Evropané vyrukují do pátého střetnutí ve složení Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Djokovič, Andy Murray, Stefanos Tsitsipas a Casper Ruud. Šéfem jejich týmu bude opět legendární Björn Borg.