MČR: Pospíšil titul proti Černému neobhájil, v ženském finále uspěla Laboutková

- Redakce

V Ostravě byly v neděli na programu finálové zápasy mužů i žen v rámci tenisového mistrovství České republiky. Znovu po roce se do finále probil Jaroslav Pospíšil, který ale svůj loňský titul proti Matyáši Černému neobhájil. Ženské finále vyhrála Aneta Laboutková (na snímku), která si poradila s Terezou Polanskou. Už včera byly na programu finále čtyřher, mezi muži se radovali Antonín Bolardt a Antonín Štěpánek, kteří zvítězili na MČR již počtvrté v řadě, mezi ženami pak Nikola Novotná a Nela Charvátová.

Druhý nasazený Matyáš Černý, který na celém turnaji ztratil pouze jeden set v semifinálovém utkání s Tomášem Zlatohlávkem, dokázal vyrovnané finále s loňským vítězem Jaroslavem Pospíšilem vyhrát 7:5, 6:4.

Už před zápasem tušil, že jej nečeká nic snadného. Velezkušený Pospíšil totiž na republikovém šampionátu vyřadil jak turnajovou osmičku Jiřího Jeníčka, tak nasazenou trojku Petra Hájka. Na Černého však recept nenašel.

V ženském finále potvrdila roli favoritky Aneta Laboutková, která do turnaje vstoupila jako nasazená jednička. V průběhu celého turnaje ztratila pouze jeden set v semifinále s Gabrielou Škrabalovou, na druhou stranu uštědřila hned čtyři kanáry. A to i své finálové soupeřce.

Tou byla turnajová sedmička Tereza Polanská, která naopak až do finále procházela bez ztráty kytičky a hladce si poradila i ve čtvrtfinále s Veronikou Vlčkovou. Nasazenou dvojku porazila 6:4, 6:2. Ve finále ale tahala za kratší konec.

Finále mužů
Jaroslav Pospíšil – Matyáš Černý 5:7, 4:6

Finále žen
Aneta Laboutková – Tereza Polanská 6:0, 6:4