VIDEO: Jak to dokázal?! Carreño Busta vydeptal Hurkacze skvostnou obranou

- Marek Bartošík

Pablo Carreño Busta musel zmobilizovat veškeré své schopnosti, aby ve finále Masters v Montréalu přetlačil skvěle hrajícího Huberta Hurkacze (3:6, 6:3, 6:3). Jednatřicetiletý Španěl si k nejcennějšímu vavřínu kariéry dopomohl také parádně zvládnutým fiftýnem v polovině rozhodujícího setu, když se dokázal vyhrabat ze zdánlivě beznadějné pozice. Po konci pohledné výměny si tak mohl zaslouženě vychutnávat bouřlivé ovace nadšeného publika.

Stav 3:6, 6:3 a 3:2 s brejkem, na podání Pablo Carreño Busta, toužící po vysněné trofeji z prestižní kanadské tisícovky. Začátek výměny patří precizním úderům od základní čáry, poté zkušený Španěl nabíhá na síť, kde chce bekhendovým volejem získat bod.

Pětadvacetiletý Hurkacz ale využívá svých 196 centimetrů a předvádí fantastický bekhendový lob, kterým zahání Carreña Bustu až k zadní bariéře kurtu. Když už se zdá, že tenista nemůže míček dostihnout, odpálí ho vší silou do výše nad otevřeným centrálním dvorcem a šťastně trefuje druhou polovinu kurtu.

Polský dlouhán je odskokem míče překvapen a ze záklonu smečuje nedůrazně pouze tam, kde stojí Carreño Busta. Ten si pomáhá bekhendem po čáře, Hurkacz reaguje překvapivým forhendovým kraťasem. I na tento úder ale Španěl odpovídá – ze svého rejstříku vytahuje čopovaný bekhend a následně získává fantastickou výměnu bekhendovou smečí z výskoku!

Diváci po kouzelnické show Carreña Busty září, naopak frustrovaný Hurkacz odhodí raketu a nevěřícně zírá, jak mohl výměnu z vyloženě dominantní pozice prohrát. „Velkolepé!“ shrnul mínění mnohých ohromený televizní komentátor utkání, na jehož konci slavil vítězství 3:6, 6:3 a 6:3 právě Carreño Busta.