Video: Úder sezony? Brit zahrál winner z beznadějné pozice

- Jan Vojkůvka

Když má tenista formu, dokáže zahrát neuvěřitelné míčky. Jeden takový senzační úder vykouzlil v semifinále Masters v Montrealu britský deblista Neal Skupski, který pro míček musel jít až k bočnímu hrazení a přesto dokázal trefit vítězný úder.

Výměna se pro pár Skupski, Koolhof nevyvíjela vůbec dobře. Převahu měli Němci Krawietz s Miesem, kteří měli tou dobou na kontě jeden set a byli postupu do finále kanadského turnaje mnohem blíž.

Jak se ale zase jednou potvrdilo, tenis je hodně o hlavě a aktuální psychické převaze. A tu na svou stranu definitivně překlopil na začátku šestého gemu britsko-nizozemský pár.

Krawietz s Miesem ve zmíněné výměně získali šanci zakončit smečí na síti, ale na Brita Skupskiho to nestačilo. Smeč nebyla až tak důrazná a Skupski rychle přeběhl až k bočnímu hrazení mimo kurt. Ze zdánlivě beznadějné pozice trefil fantastický a nízký bekhend kolem sítě, který dopadl do deblového koridoru.

Koolhof se Skupskim, kteří se tou dobou nadechovali k obratu, i díky tomuto úderu získali tolik potřebné momentum a nakonec také postoupili do finále po výhře 3:6, 6:2, 10:8. O titul si zahrají s britsko-australskou dvojicí Danielem Evansem a Johnem Peersem.