Odplata za 53 minut! Plíšková v Torontu nedala šanci Anisimovové a zahraje si osmifinále

- Marek Bartošík

Sotva si mohla přát lepší scénář zápasu. Karolína Plíšková (14.) prosvištěla druhým kolem National Bank Open v Torontu jako uragán, když ztratila proti Amandě Anisimovové (22.) pouze dva gemy. Česká tenistka tak oplatila Američance týden starou porážku z pětistovky v San José, kdy neudržela vedení o set a brejk. Plíšková postoupila do osmifinále prestižní kanadské tisícovky, na níž loni dokráčela až do finále.

Sedm es, ani jeden ztracený servis, pět využitých brejkbolů. Karolína Plíšková odehrála v Torontu téměř dokonalý zápas, na jehož konci se mohla po pouhých 53 minutách radovat z vítězství dvakrát 6:1 nad nebezpečnou Američankou Amandou Anisimovovou.

Bývalá světová jednička poprvé udeřila na returnu ve čtvrtém gemu. Posléze uspěla hned v další hře na příjmu a sadu následně dopodávala, aniž by sama nabídla dvacetileté vyzyvatelce jediný brejkbol.

Ve druhém dějství si Plíšková vypracovala vedení o brejk hned v prvním gemu, podání soupeřky poté ukořistila ještě ve třetí a závěrečné sedmé hře, kdy proměnila druhý mečbol. Ještě předtím sama odvrátila za stavu 3:0 a 15:40 dvě brejkbolové příležitosti soupeřky (proti oběma trefila eso!). Dominanci světové čtrnáctky ve svižném duelu podtrhuje mimo jiné poměr získaných fiftýnů – 58:34.

Zkušená Češka porazila Anisimovovou už popáté ze šesti vzájemných utkání, přičemž dala zapomenout na porážku 6:3, 5:7 a 1:6 z předchozího turnaje v San José. Na stejnou protivnici mimochodem Plíšková vyzrála v Kanadě také loni, kdy se na National Bank Open v Montréalu probojovala až do finále (turnaj se hraje na střídačku v Montréalu a Torontu).

V osmifinále prestižního podniku narazí Plíšková na světovou čtyřku Marii Sakkariovou, jež ve druhém kole přehrála americkou hvězdu Sloane Stephensovou poměrem 6:2, 4:6 a 6:2. Sedmadvacetiletá Sakkariová porazila českou hráčku ve dvou ze tří vzájemných zápasů, uspěla také v posledním měření sil ve čtvrtfinále loňského US Open (dvakrát 6:4).

National Bank Open, Toronto (ženy, CAN, 2 697 250 USD, tvrdý povrch)
2. kolo dvouhry
Amanda Anisimovová (USA, 22.) – KAROLÍNA PLÍŠKOVÁ (14.) 1:6, 1:6