Bez ztráty setu! Kučmová vybojovala nejcennější titul kariéry

- Marek Bartošík

Už potřetí v této sezóně nenašla Aneta Kučmová (446.) přemožitelku na turnaji ITF! Dvaadvacetiletá Češka se tentokrát raduje z trofeje v belgickém Eupenu, když ve finále akce s dotací 25 tisíc dolarů udolala domácí Marii Benoitovou (362.) po dvou hodinách boje 7:5 a 6:4. Kučmová dosud ovládla dva základní turnaje dotované 15 tisíci dolary, jedná se tedy o nejcennější úspěch její kariéry.

Po Kršku a Banja Luce je belgický Eupen dalším místem, kde dokázala Aneta Kučmová získat singlový titul z okruhu ITF. A to ve velkém stylu, jelikož ve všech pěti utkáních zvítězila poměrem 2:0 na sety!

Právě finále proti turnajové pětce Marii Benoitové bylo pro Kučmovou nejnáročnějším mačem při cestě za celkovým triumfem. Nenasazená Češka v prvním dějství ztratila náskok 5:3, závěr sady si však pohlídala. Ve druhém setu vedla Kučmová dokonce už 5:1, nicméně po dlouhé přetahované a pěti nevyužitých mečbolech uzavřela zápas až v desátém gemu.

Stále se lepšící česká tenistka potvrdila v Eupenu svou skvělou letošní formu – neztratila žádný set, ani jednou nemusela do tiebreaku a soupeřkám nadělila hned dva kanáry. Svou letošní bilanci v singlu si vylepšila na 27 výher oproti pouhým šesti porážkám (všechna utkání odehrála na antuce). Na stejném turnaji navíc opanovala už v sobotu soutěž čtyřhry po boku Japonky Misaki Macudaové.

Díky triumfu na pětadvacítce se může Kučmová těšit na 50 bodů do žebříčku, které jí zajistí posun hluboko do čtvrté stovky a zároveň nové vylepšení kariérního maxima.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Anetka Kučmová (@aneta_kucmova)

Ethias Ladies Open, Eupen (ženy, BEL, 25 000 USD, antuka)
Finále dvouhry
ANETA KUČMOVÁ (446.) – Marie Benoitová (BEL, 362.) [5] 7:5, 6:4