Kučmová dál září! Prošla do finále dvouhry a vybojovala už třetí letošní deblovou trofej

- Jan Vojkůvka

Česká tenistka Aneta Kučmová (na snímku po zisku titulu v Banja Luce) na okruhu ITF nadále předvádí parádní výkony. Tentokrát září na turnaji v belgickém Eupenu, kde v sobotu vybojovala postup do finále dvouhry a především titul ve čtyřhře. Jedná se už o její třetí letošní deblovou trofej.

Aneta Kučmová a Japonka Misaki Macudaová nenašly tento týden v belgickém Eupenu přemožitelky a v sobotu se mohou radovat ze zisku trofeje. Na tamní pětadvacítce porazily turnajové čtyřky Fernandu Labranaovou a Annu Turatiovou 7:6(5), 6:3.

Nasazené trojky Kučmová s Macudaovou přitom mohly předčasně skončit už ve čtvrtfinále. V souboji s Ariasovou a Curmiovou ale nakonec vyhrály v dramatické koncovce supertiebreaku 12:10 a nastartovaly svou cestu za titulem.

Pro dvaadvacetiletou Kučmovou se jedná o čtvrtý deblový titul, přičemž letos vybojovala už třetí. Po triumfu v Kršku totiž slavila i na šedesátce v České Lípě a úspěch v Eupenu jí znovu pomůže k dalšímu skoku ve světovém žebříčku.

A pořádný skok může zaznamenat i ve dvouhře, jelikož se v Eupenu probojovala rovněž do singlového finále. Do souboje o titul prošla bez ztráty setu a v semifinále porazila dvakrát 6:4 Argentinku Julii Rieraovou.

O celkově třetí titul ve dvouhře se utká v neděli s domácí turnajovou pětkou Marií Benoitovou, aktuálně 362. hráčkou světa.