National Bank Open: Los se s Češkami nemazlil. Toronto nabídne i derby

- Jan Vojkůvka

Los turnaje WTA 1000 v kanadském Torontu nebyl k českým tenistkám zrovna dvakrát přívětivý. Už v prvním kole proti sobě svede Karolínu Plíškovou s Barborou Krejčíkovou, na Petru Kvitovou naopak čeká nepříjemně hrající Alison Riskeová-Amritrajová.

Hlavní soutěž v kanadském Torontu si s jistotou zahrají tři české tenistky. Pouze dvě však mohou projít do kola druhého, o čemž nemilosrdně rozhodl páteční los tohoto turnaje.

Jedna z možných účastnic druhého kola vzejde ze souboje mezi 14. nasazenou Karolínou Plíškovou a Barborou Krejčíkovou. Bude se jednat už o pátý vzájemný duel obou Češek, přičemž k poslednímu střetnutí došlo loni na Turnaji mistryň. Plíšková tehdy vylepšila vzájemnou zápasovou bilanci na 3-1, když Krejčíkovou porazila ve třech setech.

Usilovat o postup bude také Petra Kvitová. Aktuálně nejlepší Češka v sezónním žebříčku WTA Race (náleží jí 24. místo) vyzve Američanku Alison Riskeovou-Amritrajovou, se kterou prohrála dva ze tří odehraných zápasů. Naposledy se s ní utkala před třemi lety ve Wu-chanu, kde s Američankou padla dvakrát 5:7.

Počet českých tenistek v hlavní soutěži mohou rozšířit ještě Marie Bouzková a Tereza Martincová. Obě vstoupí v sobotu do kvalifikačních bojů.

Kompletní los hlavní soutěže naleznete zde.