MS do 14 let: Češky nedaly Slovenkám šanci! Zahrají si o titul

- Jan Vojkůvka

České tenistky Laura Samsonová, Alena Kovačková a Eliška Forejtková si zahrají na prostějovském ITF World Junior Finals o titul! Rozhodly o tom v pátečním semifinále, v němž porazily Slovenky 2:0 na zápasy. Ve finálovém klání je čeká Německo.

České hráčky absolvovaly souboj se Slovenskem na kurtu číslo 1 a duel zakončily v nejkratším možném termínu, tedy po dvou zápasech a bez ztráty setu. Do finále se probojovaly potřetí v historii tohoto týmového světového šampionátu juniorek.

Úvodní bod na české konto vybojovala Samsonová, která porazila 6:3, 7:6 Miu Pohánkovou. Vzápětí Kovačková doslova deklasovala po setech 6:2, 6:0 Soňu Depešovou a závěrečná čtyřhra se tak vůbec nemusela hrát.

Ve finále čeká na český výběr tým Německa. Díky výhrám Sonji Zhenikhové a Julie Stusekové porazily Němky tým Spojených států 2:0 na zápasy.

České juniorky se do finále mistrovství světa do 14 let probojovaly už v letech 2018 a 2019. Zatímco v roce 2018 podlehly 1:2 na zápasy s Ruskem, o rok později už zásluhou Brendy a Lindy Fruhvirtových Češky triumfovaly a porazily 2:0 Američanky.

Přímý přenos finálového utkání budete moci sledovat v sobotu na webu vistasport.cz.

Chlapci prošli do souboje o 9. místo
Výběr českých juniorů v pátek rovněž uspěl, porazil Ekvádor 2:1 na zápasy a prošel do utkání o konečné deváté místo. Rozhodl o tom závěrečný debl, v němž ve třech setech zvítězili David Brückner a Jan Raštica nad dvojicí Camacho, Chavez.

Soupeři českého týmu budou v sobotu turnajové jedničky z Itálie, které po neúspěchu v základní skupině prožívají obrovské zklamání. V mini-turnaji o konečnou devátou příčku však po výhře nad Kolumbií přidali v pátek i další vítězství, tentokrát nad Japonskem.