ATP

Masters v Montrealu přichází o další hvězdu! Chybět bude také Nadal

- Radek Štohl

Nejen Novak Djokovič (6.), ale ani Rafael Nadal (3.) se nezúčastní letošního Masters v Montrealu. Držitel dvaadvaceti grandslamových trofejí, který nenastoupil do semifinále Wimbledonu proti Nicku Kyrgiosovi, se z šesté "tisícovky" roku odhlásil kvůli přetrvávajícím zdravotním problémům. Bývalý první hráč žebříčku dvouhry o tom informoval na oficiálním twitterovém účtu.

„Po návratu do tréninkového procesu vše probíhalo bez problémů, před čtyřmi dny jsem dokonce znovu zkoušel podání. V průběhu včerejšího tréninku, stejně jako dnešního, se však znovu ozvaly menší potíže. V tuto chvíli mi nezbývá nic jiného než být opatrný a myslet na své zdraví," informoval Nadal.

Šestatřicetiletý Španěl se zranil ve čtvrtfinále letošního Wimbledonu proti Tayloru Fritzovi, kterého nakonec porazil po pětisetové bitvě. O den později však svolal mimořádnou tiskovou konferenci, na které oznámil absenci v semifinálovém duelu proti Nicku Kyrgiosovi.

„Turnaj v Montrealu miiluji, pětkrát jsem zde vyhrál. Doufám, že se sem znovu vrátím," dodal aktuálně třetí hráč žebříčku dvouhry.

Rogers Cup se uskuteční příští týden, další Masters v Cincinnati začíná o týden později. Na konci srpna startuje závěrečný grandslam sezony US Open.