ATP

Djokovič nesplňuje podmínku pro vstup do Kanady, vynechá Masters v Montrealu

- Redakce

Novak Djokovič (6.) musí zapomenout na Masters v Montrealu. Vítěz jednadvaceti grandslamových trofejí stále není plně očkován proti onemocnění covid-19, tato podmínka je přitom nutná pro přílet do Kanady. Srbského tenistu v hlavní soutěži "tisícovky" nahradí Benjamin Bonzi (51.).

Nedávný vítěz Wimbledonu kvůli stejnému důvodu musel zapomenout na první grandslam sezony na Australian Open, z Austrálie byl v lednu dokonce vyhoštěn.

Už na konci prázdnin, konkrétně 29. srpna, začíná závěrečný grandslamový turnaj letošního roku na US Open. Pro vstup do Spojených států platí stejná pravidla jako pro přílet na území Kanady. Pokud se do té doby nic nezmění, pětatřicetiletý tenista vynechá i tuto velkolepou akci.

Novak Djokovič se účasti ve Flushing Meadows stále nevzdal. V závěru uplynulého měsíce na sociálních sítích informoval, že se na US Open poctivě připravuje. Na nadcházející Rogers Cup v Montrealu ale musí zapomenout.

Šestého Masters v sezoně se naopak zúčastní bývalý první hráč žebříčku dvouhry Andy Murray (50.), někdejší sedmý singlista David Goffin (60.), semifinalista turnaje z roku 2013  Vasek Pospisil (141.) a třiadvacetiletý domácí tenista  Alexis Galarneau (238.). Pořadatelé jim udělili divoké karty.