Čtyřnásobný grandslamový vítěz se vrací na Laver Cup

- Redakce

Znovu se zúčastní této týmové soutěže! Někdejší osmý singlista a bývalý druhý deblista světa Jack Sock si počtvrté v kariéře zahraje Laver Cup, který neabsolvoval pouze minulý rok. Devětadvacetiletý Američan se opět připojí k Týmu světa.

„Jack je jedním z nejlepších deblistů světa, ve dvouhře se dokáže postarat o překvapení, což ukázal naposledy v Ženevě," zmínil kapitán Týmu světa John McEnroe vítězství nad Fabiem Fogninim, který tehdy pobýval na 11. místě žebříčku dvouhry.

„Ať už hraje s kýmkoliv, dokáže ze sebe dostat to nejlepší, zároveň se výborně umí vypořádat s obrovským tlakem. Není žádným tajemstvím, že by se mohl stát klíčovou součástí našeho úspěchu v Londýně," věří McEnroe.

Jack Sock se Laver Cupu zúčastnil v letech 2017, 2018 a 2019, chyběl pouze loni doma v Bostonu. Pro Tým světa vybojoval šestnáct bodů, přičemž vyhrál sedm deblů z devíti, jednou uspěl v singlu.

Zkušený Američan se v minulosti podíval na osmé místo žebříčku dvouhry, před pěti lety se dostal do semifinále Turnaje mistrů. Dvakrát si zahrál osmifinále grandslamové dvouhry.

Ve čtyřhře dosud slavil zisk čtyř grandslamových vavřínů, včetně prvenství ve smíšené čtyřhře na US Open 2011. Ve sbírce mu rovněž nechybí olympijské zlato z mixu, v roce 2018 ovládl Turnaj mistrů v deblu.

V Týmu světa momentálně figurují Felix Auger-Aliassime, Taylor Fritz a Diego Schwartzman. Dosavadní kvarteto Týmu Evropy tvoří Roger Federer, Rafael Nadal, Andy Murray a Novak Djokovič.

Kapitáni John McEnroe a Björn Borg na soupisku ještě doplní dvě jména.