Dva zápasy? Žádný problém! Kolář s Pavláskem vybojovali titul v Zugu

- Jan Vojkůvka

Challenger ve švýcarském Zugu se stal kořistí českých tenistů Zdeňka Koláře a Adama Pavláska, kteří zvládli v sobotu hned dva zápasy! Po úspěchu v odloženém semifinále se jim v následném finále povedlo porazit polsko-finský pár Karola Drzewieckiho a Patrika Niklase-Salminena 6:3, 7:5. Česká dvojice svým prvenstvím navázala na první společný titul v roku 2019, kdy Kolář s Pavláskem triumfovali v Koblenzi.

Zdeněk Kolář s Adamem Pavláskem prožili v Zugu parádní den. Napřed si dopoledne zahráli semifinále s Artemem Sitakem a Semem Verbeekem, proti nimž měli nastoupit už v pátek, ale počasí je na kurt nepustilo.

V duelu s novozélandsko-nizozemskou dvojicí byli Češi lepší, neztratili ani jednou podání a nakonec zvítězili za 77 minut ve dvou setech 6:3, 7:6(3). Příjemně se tak rozehráli před odpoledním finále, které jim do cesty postavilo Poláka Karola Drzewieckiho a Fina Patrika Niklase-Salminena.

I tentokrát se nenasazenému českému páru dařilo na podání, přestože jeden brejk svým soupeřům povolili. Na druhou stranu ovšem hned třikrát uspěli na returnu, zvítězili 6:3, 7:5 a navázali na svůj první společný titul z roku 2019. Navíc potvrdili, že společná souhra jim sedí, když si letos zahráli už challenger v Oeiras, kde prošli do finále.

Pětadvacetiletý Kolář, kterému se od postupu do druhého kola Roland Garros ve dvouhře herně tolik nedaří, vybojoval už třetí letošní deblový titul. Celkem má na kontě 21 titulů ve čtyřhře, přičemž hned 16 jich vybojoval na challengerech.

O dva roky starší Pavlásek, jenž se letos začal specializovat na čtyřhru, vybojoval rovněž třetí titul v probíhajícím ročníku a pomalu se, stejně jako Kolář, dere k první světové stovce.