Kvitová získala počtvrté v řadě ocenění Karen Krantzcke Sportmanship Award

- Jan Vojkůvka

Česká tenistka Petra Kvitová, momentálně se léčící z únavové zlomeniny nohy a připravující se na novou sezonu, obdržela počtvrté v řadě ocenění Karen Krantzcke Sportmanship Award.

Kvitová sice neměla nejlepší vstup do sezony, ale o to lépe pro ni končí. Česká tenistka po vypadnutí z první desítky dokázala vybojovat bronzovou olympijskou medaili v Riu, získat tituly ve Wu-chanu a na WTA Elite Trophy v Ču-chaji a být součástí vítězného fedcupového týmu, který získal třetí titul v řadě.

Radost ze závěru sezony sice pokazily zdravotní problémy s edémem kosti, z něhož se nakonec ukázala být únavová zlomenina nártu pravé nohy, ale ani to Petru nezastavilo od toho, aby se začala pečlivě připravovat na začátek sezony nové, ač s omezeními a nutností posilovat prozatím jen horní část těla.

A ještě před koncem kalendářního roku 2016 získala další cenu. Karen Krantzcke Sportmanship Award se uděluje od roku 1978 hráčkám, které se řídí vhodným chováním jako profesionální sportovní osobnost, dodržující zásady fair play, ukazuje respekt k druhým a je laskavá na kurtu i mimo něj.

Kvitová tuto cenu obdržela popáté za posledních šest let, pouze v roce 2012 "prohrála" s Belgičankou Kim Clijstersovou, jež se z tohoto ocenění radovala celkem osmkrát v kariéře.