Zklamaná Krejčíková stěží zadržovala slzy. Je mi líto, že už dál nepokračuju, uvedla

- Jan Vojkůvka

V roli velké favoritky nastoupila Barbora Krejčíková k osmifinále Livesport Prague Open. Nečekanou stopku jí však vystavila šťastná poražená z kvalifikace Nao Hibinová, se kterou nasazená dvojka po tuhém boji prohrála 6:3, 6:7(5), 3:6. Na pozápasové tiskové konferenci pak česká tenistka po překvapivém vyřazení jen stěží zadržovala slzy.

Všechno mělo ve čtvrtek hrát do karet turnajové dvojky. V úvodním kole proti Anně Blinkovové se příjemně rozehrála, když Rusku porazila 6:3, 6:1, v osmifinále na ni čekala až 251. hráčka světa a k tomu bylo v areálu pražské Sparty vyprodáno. Dala se tak očekávat velká podpora obhájkyně loňského titulu, která v Praze chtěla útočit na čtvrté čtvrtfinále v sezoně.

Podpora byla skutečně znamenitá, což si po utkání Krejčíková také pochvalovala. Duel jí však přinesl velké zklamání v podobě porážky. „Určitě to byla výhoda. Fanoušci byli úžasní, hrozně mě podporovali a fandili mi. Je mi líto, že už dál nepokračuju. Budu se těšit příští rok,“ řekla se slzami na krajíčku loňská vítězka turnaje.

Do utkání vstoupila výborně, vyhrála první set, ale už v něm se ukázalo, že jí servis bude v utkání nejspíš dělat problémy. Přišla o něj dvakrát, ale vše napravila hned čtyřmi úspěchy na returnu.

„Myslím si, že to byl kámen úrazu. Servis teď není optimální a v důležitých momentech mě nepodržel,“ hodnotila Krejčíková po utkání. „Tak se to někdy stane. Jedu dál,“ řekla bojovně.

Kromě podání, které si v duelu prohrála celkem šestkrát, kvůli čemuž také neudržela ve druhém setu vedení 5:3, jí velké obtíže dělal i herní styl japonské soupeřky. Hibinová sice nebyla na kurtu vyloženě lepší, ale v klíčových momentech držela míček ve výměnách a navíc prokázala ohromnou bojovnost, když odvrátila 15 z 22 brejkbolů, kterým čelila!

„Očekávala jsem, že tak bude hrát, že bude hodně běhat a víc tlačit z bekhendu. Že forhendem bude víc nahazovat a měnit rytmus,“ podotkla Krejčíková. „Skoro set a třičtvrtě jsem se s tím popasovala dobře a bohužel ta koncovka mi nevyšla. Pak jsme se hodně tahaly, ale vždy v ten moment, kdy jsem ty gemy potřebovala, tak jsem udělala zbytečné chyby. Proto mi to nevyšlo,“ mrzelo ji.

Důvodem, proč se Krejčíkové v poslední době příliš nedaří, může být i dlouhá tříměsíční absence mezi únorem a květnem kvůli zranění. V tom i bývalá světová dvojka vidí další kámen úrazu. „Ta pauza, kterou jsem měla a kvůli které jsem z toho vypadla, tak mi chybí. Ve třetích setech jsem byla strašně silná a teď jsem všechny tříseťáky po pauze prohrála,“ přemítala.

Nyní na Krejčíkovou čeká krátká herní přestávka, během níž se bude věnovat tréninku a přípravě na americké turnaje v Cincinnati a New Yorku. „Teď budeme určitě trénovat, musím se zlepšit. Musím dál pracovat a věřím, že to prolomím a v Americe budu hrát dobře,“ dodala.