Vytoužený návrat! Grandslamový semifinalista si zahraje po 21 měsících dvouhru

- Filip Prokeš, Marek Bartošík

Je tomu už rok a devět měsíců, co někdejší semifinalista Australian Open Kyle Edmund naposledy okusil zápas ve dvouhře. Dlouhotrvající potíže s kolenem ho pustily do hry až letos na Wimbledonu, kdy společně s Olivií Nichollsovou nastoupil do smíšené čtyřhry. Nyní se Edmund pokusí po dvou operacích kolene obnovit svoji singlovou kariéru na „pětistovce“ ve Washingtonu.

Problémy se zraněným kolenem se táhly déle, než si Kyle Edmund představoval, ale comebacku se Brit přece jen dočkal. Na Wimbledonu ve smíšené čtyřhře s parťačkou Olivií Nichollsovou se ovšem loučil už po prvním kole. Pozdější semifinalisté Jack Sock a Cori Gauffová si s britským párem poradili jasně 6:4 a 6:1.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Kyle Edmund (@kyle.edmund)

Teď stojí před vítězem dvou turnajů ATP Edmundem nová výzva – návrat do singlové kariéry. A ten se nezastavitelně blíží, jelikož už zkraje srpna se 27letý Brit představí na turnaji ATP 500 ve Washingtonu. Využije k tomu takzvaného chráněného žebříčku, kterým si může hráč pomoci v případě, že se vinou zranění nemohl účastnit turnajů alespoň půl roku.

Dlouhá absence znamená pro semifinalistu Australian Open 2018 velký sešup v žebříčku. Bývalá světová čtrnáctka se nyní nachází až na 497. místě.