VIDEO: Zlatá ruka! Kouzelník Gasquet připomněl v Gstaadu svá nejlepší léta

- Filip Prokeš, Marek Bartošík

Velezkušený Francouz Richard Gasquet (64. v žebříčku) se znovu přihlásil o pozornost v Gstaadu. Vítěz 15 titulů na okruhu ATP si na úvod tamního antukového turnaje poradil se Španělem Robertem Carballesem Baenou (88.) ve dvou setech, přičemž ohromil diváky řadou fantastických úderů.

Bývalý člen elitní desítky Richard Gasquet se v souboji s ostříleným antukářem Robertem Carballesem Baenou prezentoval krásnými kraťasy těsně za síť a svými typickými jednoručnými bekhendy, kterými ozdobil výhru 7:5 a 6:4 nad devětadvacetiletým Španělem. Řadu z těchto úderů navíc zahrál v klíčových chvílích napínavého utkání.

Jde vidět, že Švýcarsko francouzskému tenistovi sedí. Nejen, že v Gstaadu v roce 2006 získal titul a v roce 2010 podlehl až ve finále Nicolasovi Almagrovi, ale formu na švýcarské turnaje vyladil i letos. V poslední generálce na Roland Garros dokráčel v Ženevě do semifinále, což je na elitní tour jeho nejlepší letošní výsledek.

Šestatřicetiletý Gasquet už po úspěchu v prvním kole vyhlíží dalšího soupeře. Tím nebude nikdo jiný než světová patnáctka Matteo Berrettini, jenž neprohrál už devět zápasů v řadě. Na nedávném Wimbledonu ale kvůli onemocnění covidem-19 nestartoval.

Jelikož má také šestadvacetiletý Berrettini ve sbírce trofej z Gstaadu (2018), půjde o zajímavý střet bývalých šampionů oblíbeného turnaje.