Suverénní výhra na úvod. Lehečka přerušil na ATP sérii porážek, půjde na nasazenou jedničku

- Jan Vojkůvka

Základní cíl splnil, vše další bude bonus. Jiří Lehečka na okruhu ATP přerušil sérii pěti porážek v řadě a vstoupil do turnaje v Gstaadu suverénní výhrou 6:1, 6:3 nad Thomasem Martinem Etcheverrym z Argentiny. V osmifinále jej ale čeká trochu jiný oříšek v podobě světové pětky Caspera Ruuda.

Lehečkovi se dlouho nedařilo na turnajích ATP prosadit. Naposledy se v dubnu v Mnichově prodral skrz kvalifikaci, avšak nad jeho síly byl Dán Rune. Tím započala šňůra pěti porážek v řadě, která se dále táhla přes Roland Garros, Stuttgart, Halle až do Wimbledonu.

Po dvou challengerech se vydal do švýcarského Gstaadu, místo aby obhajoval titul z challengeru v Tampere, a na tamní antuce svou černou sérii ukončil. V úvodním kole totiž hladce přešel přes Etcheverryho, kterému nenabídl ani jeden brejkbol!

Skvělý výkon korunoval čtyřmi vlastními brejky a do osmifinále se probojoval za pouhých 71 minut.

Nová česká jednička však v dalším kole bude čelit asi největšímu favoritovi celého turnaje. Světová pětka a nasazená jednička Casper Ruud bude hodně tvrdým oříškem. A to bez ohledu na to, že se od postupu do finále Roland Garros herně trápí.

Na travnatých turnajích zaznamenal jen jednu výhru, připsal si dvě porážky, a ani návrat na antuku neměl dobrý. V Bastadu totiž prohrál hned ve svém prvním zápase s pozdějším šampionem Franciscem Cerundolem.

I tak ale bude norský tenista výrazným favoritem. Lehečka ze sebe bude muset vymáčknout nejlepší možný tenis, pokud chce uspět a zahrát si ve Švýcarsku také čtvrtfinále.

V Hamburku uspěla Krejčíková
Barbora Krejčíková vstoupila do podniku WTA 250 v německém Hamburku vítězně. Turnajová trojka porazila za necelou hodinu a půl 6:2 a 6:4 nizozemskou kvalifikantku Suzan Lamensovou a zaznamenala na třetí letošní pokus vůbec první výhru na antukovém podkladu.

Česká favoritka ztratila za celé utkání jen jednou servis, zatímco sama uspěla na příjmu hned ve čtyřech případech. Další soupeřkou Krejčíkové bude v osmifinále Magdalena Frechová z Polska.