Jsem definitivně zpátky! zářil Thiem po povedeném vystoupení v Bastadu

- Petr Sumbal

Zdá se, že vše se konečně v dobré obrací. Dominic Thiem se pokouší po komplikovaném zranění zápěstí vrátit zpět do někdejší formy a na turnaji v Bastadu jasně ukázal, že je na dobré cestě, aby se mu to povedlo. Vítěz US Open z roku 2020 po sérii nepovedených turnajů zaznamenal na švédském turnaji postup do čtvrtfinále a se svými výkony byl spokojený.

28letý rakouský tenista v Bastadu zaznamenal teprve své první vítězství na okruhu ATP v letošním roce, když porazil v prvním kole finský talent Emila Ruusuvuoriho (43.). Ve druhém kole pak Thiem na tento úspěch navázal ještě cennějším skalpem, když se mu podařilo vyřadit i světovou dvacítku Roberta Bautistu-Aguta.

„Vyhrál jsem tady nad Emilem a Robertem, dvěma vynikajícími tenisty. Když jsme je dokázal porazit, znamená to pro mě, že jsem definitivně zpátky!“ zahlásil spokojeně Thiem po dvou povedených vystoupeních v Bastadu.

„Jsem samozřejmě teprve uprostřed mé cesty, ale pohybuji se tím správným směrem,“ libovala si bývalá světová trojka, ale aktuálně až 339. tenista světového žebříčku. „Byl jsem schopen porazit dva hráče ze světové padesátky v dlouhých zápasech, takže můžu určitě říci, že jsem na dobré cestě.“

Až v pátečním čtvrtfinále pak Thiemova cesta turnajem skončila, když nestačil po třísetové bitvě na nadějného argentinského tenistu a vynikajícího antukáře Sebastiana Baeze (34.). I přesto však v podání Thiema převládala spokojenost s celkovým vystoupením v Bastadu. „Jsem opravdu spokojený s tím, jak jsem hrál. Je to pro mě velmi důležité a dodává mi to sebevědomí,“ pokračoval rakouský tenista s tím, že mu udělalo radost i to, jak v Bastadu servíroval a hrál z forhendu.

I přesto, že se Thiem aktuálně nachází až ve čtvrté stovce žebříčku, může se účastnit hlavních soutěží turnajů ATP, využívá k tomu chráněný žebříček. V příštím vydání světového rankingu by měl vítěz 17 turnajů poskočit až někam k 270. místu. V dalších dvou týdnech má Thiem v plánu zúčastnit se turnajů ve švýcarském Gstaadu a rakouském Kitzbühelu.