Denní menu, 16.7.2022: Sisková v Liepaje končí, Vrbenský v Kasselu zvládl tříhodinovou bitvu

- Redakce

Anna Sisková prohrála semifinále turnaje v Liepaje a své první finále turnaje kategorie ITF 60 v kariéře si tak nezahraje. Michael Vrbenský podruhé v letošní sezóně proniknul do finále turnaje ITF. Jesika Malečková nenavázala na úspěšnou kvalifikaci z Budapešti a v německém Hamburgu končí hned v prvním kole. Patrik Rikl, Matěj Vocel, Jan Jermář a Zdena Šafářová se radují z deblových trofejí na okruhu ITF.

Češi v akci

Malečková se v hamburgské kvalifikaci neprosadila
Jesika Malečková (216.) nedokázala v německém Hamburgu navázat na postup do hlavní soutěže v Budapešti a v kvalifikaci německého turnaje WTA končí už v prvním kole. V sobotním klání nenašla recept na Švýcarku Joanne Zugerovou (170.), které podlehla 2:6, 6:4, 3:6.

Malečková po zisku druhé sady vstoupila skvěle i do rozhodujícího dějství a soupeřce prorazila podání hned v prvním gemu. Pak si ale sama prohrála dvakrát servis, rázem čelila skóre 1:4, a přestože získala ztracené podání zpět a snížila na 3:4, v osmé hře znovu uspěla Švýcarka na returnu a duel následně i přes dva brejkboly Malečkové zakončila.

Vrbenský urval postup do finále
Téměř tři hodiny bojoval Michael Vrbenský o postup do finále na německém turnaji ITF v Kasselu a nakonec mohl vítězně sevřít pěst nad hlavou. V dlouhé bitvě s Belgičanem Raphaelem Collignonem zvítězil po obratu 3:6, 7:6(3), 7:6(5), přičemž ve třetím setu prohrával 4:5 se ztrátou brejku. V klíčový okamžik se mu ale povedlo vrátit do zápasu, vynutit si tiebreak a nakonec postoupit do druhého červencového finále.

Sisková si v Liepaje finále nezahraje
Anna Sisková (252.) si na šedesátce v lotyšské Liepaje největší finále kariéry nezahraje, v semifinále podlehla Číňance Jüe Jü (148.) 3:6, 4:6. První set přinesl festival ztracených podání, hned pět ze šesti úvodních her získala teniska na příjmu, z čehož vytěžila Jü vedení 4:2 a tento náskok už nepustila. Ve druhé sadě Sisková dokázala otočit že stavu 1:3 na 4:3, následně ale prohrála další tři gemy a tím pádem i celý zápas.

Šafářová vybojovala první profesionální titul
Osmnáctiletá Zdena Šafářová pokračuje v předvádění skvělých výkonů v tuniském Monastiru! Po svém premiérovém singlovém semifinále, které si zahrála minulý týden, dokráčela tento týden až ke své první deblové trofeji na okruhu ITF. S Číňankou Meng I Čchen porazily ve finále nasazené jedničky Elenu Milovanovičovou a Eliessu Vanlangendonckovou 7:5, 6:1.

Více se utkání věnujeme zde.

Rikl s Vocelem slaví první společný titul
Patrik Rikl a Matěj Vocel uspěli na turnaji ITF ve slovinské Litiji a vybojovali premiérový společný titul. Ve finále čtyřhry porazili chorvatskou dvojici Tomislava Podvinskiho a Alena Rogiče Hadzaliče za pouhých 48 minut 6:0, 6:2.

Více se utkání věnujeme zde.

Jermář vybojoval premiérový titul na okruhu ITF
Dvaadvacetiletý Jan Jermář dosáhl na největší úspěch dosavadní kariéry. Na turnaji ITF v Casablance vyhrál po boku domácího Younese Lalami Laaroussiho hlavní soutěž čtyřhry a vybojoval premiérový titul mezi profesionály. Česko-marocká dvojice porazila ve finále domácí pár Walida Ahoudu a Mehhdiho Benchakrouna 6:4, 6:1.

Více se utkání věnujeme zde.

ATP/WTA

Hamburg European Open (ženy, GER, 251 750 USD, antuka)
1. kolo kvalifikace
JESIKA MALEČKOVÁ (216.) – Joanne Zuger (SUI, 170.) 2:6, 6:4, 3:6

ITF World Tennis Tour

Liepaja Open (ženy, LAT, 60 000 USD, antuka)
Semifinále dvouhry
ANNA SISKOVÁ (252.) – Jüe Jü (CHN, 148.) 3:6, 4:6

Wilhelmshöhe Open, Kassel (muži, GER, 25 000 USD, antuka)
Čtvrtfinále dvouhry
Raphael Collignon (BEL, 451.) – MICHAEL VRBENSKÝ (465.) 6:3, 6:7(3), 6:7(5)

M25 Telfs (muži, AUT, 25 000 USD, antuka)
Finále čtyřhry
O. HORÁK, SINIAKOV – Kopp (AUT), Veldheer (NED) 4:6, 3:6

13. Schönbusch Open, Aschaffenburg (ženy, GER, 25 000 USD, antuka)
Finále čtyřhry
Chromečevová, Timofejevová – KUBÁŇOVÁ, ŠEBESTOVÁ 6:2, 5:7, 10:3

Litija Open 2022 (muži, SLO, 15 000 USD, antuka)
Finále čtyřhry
P. RIKL, VOCEL – Podvinsi, Rogič (oba CRO) 6:0, 6:2

Marocco Tennis Tour, Casablanca (muži, MAR, 15 000 USD, antuka)
Finále čtyřhry
Ahouda, Benchakroun (oba MAR) – JERMÁŘ, Lalami Laaroussi (MAR) 4:6, 1:6

Magic Hotel Tours, Monastir (ženy, TUN, 15 000 USD, tvrdý povrch)
Finále čtyřhry
Milovanovičová (SRB), Vanlangendoncková (BEL) – M. Čchen (CHN), ŠAFÁŘOVÁ 5:7, 1:6