ITF

Největší semifinále kariéry! Sisková po boji porazila třetí nasazenou

- Radek Štohl

Anna Sisková (252.) si na "šedesátce" v Liepaje zahraje největší semifinále kariéry. Nedávno jednadvacetiletá tenistka v dnešním čtvrtfinále vyřadila třetí nasazenou Řekyni Valentini Grammatikopoulouovou (193.) po setech 7:6(8), 7:5.

Talentovaná Češka do hlavní soutěže dvouhry této kategorie zasáhla poosmé v kariéře, pouze dvakrát se jí podařilo přejít úvodní kolo. Potřetí to dokázala ve středu v Lotyšsku.

V prvním duelu na turnaji přehrála Niku Radišičovou (421.) 5:7, 6:3, 6:2. Včera ji nezastavila ani Angelica Moratelliová (439.), kterou zdolala 6:1, 5:7, 6:4. O další stupínek si polepšila v pátek odpoledne proti favorizované Řekyni.

Sisková v úvodním setu dvakrát musela dotahovat manko brejku, v první polovině sady ale vždy dokázala soupeřku rebrejknout. Set dospěl do tiebreaku. Češka v něm vedla 5:1, za stavu 5:2 šla na servis. Po jednom úspěšném míčku na podání vybojovala tři setboly, ani jeden z nich však nevyužila. Postupně se dostala k dalším třem, nakonec zužitkovala šestou příležitost na ukončení setu.

V úvodu druhého dějství se dařilo jednadvacetileté Siskové, která po brejku v prvním gemu o náskok sice přišla, přesto se později propracovala k vedení 4:2. Výhodu poté ztratila v osmém gemu, za stavu 5:5 ale potřetí v setu uspěla na returnu, o chvíli později na servisu proměnila druhý mečbol.

Anna Sisková se postupem do semifinále posune žebříčkem dvouhry, nyní by zamířila k 237. místu. Pokud by zvládla turnaj bez porážky, premiérově by se objevila v TOP 200. 

Šestá nasazená bude o finále bojovat proti dvojce turnaje Jüe Jüan (148.).