Kanaďané nešetří nadšením, Williamsová si zahraje v Torontu. Přihlášeny jsou i tři Češky

- Filip Lefenda

Další turnajovou zastávkou Sereny Williamsové bude po neúspěšném Wimbledonu srpnová tisícovka v Torontu. Třiadvacetinásobná grandslamová šampionka využila dle kanadských pořadatelů chráněného žebříčku, a bude tak startovat v hlavní soutěži.

Legendární Američanka se po zranění nohy vrátila na kurty těsně před Wimbledonem v Eastbourne, kde zápolila ve čtyřhře. Po boku Ons Džabúrové vyhrála dva zápasy – mimo jiné i ten proti Marii Bouzkové a Španělce Sorribesové Tormové. Do deblového semifinále už ale hvězdný pár vinou zdravotních problémů Tunisanky nenastoupil a z turnaje předčasně odstoupil.

Následně si čtyřicetiletá Williamsová odbyla premiéru i ve dvouhře, a to na místě, kde odehrála před dvanácti měsíci svůj poslední zápas – na centrálním kurtu All England Clubu. Americká rekordmanka však překvapivě nestačila hned v úvodním kole na francouzskou debutantku Harmony Tanovou. Soupeřce z druhé stovky světového žebříčku podlehla po třech a čtvrt hodině 5:7, 6:1 a 6:7(7).

Bezprostředně po porážce Williamsová další tenisové plány nepotvrdila. Nyní vyšlo najevo, že by se po tříleté odmlce měla představit na betonových dvorcích v kanadském Torontu. Turnaj v minulosti hned třikrát ovládla. Při poslední účasti v roce 2019 padla ve finále s domácí Biancou Andreescuovou.

„Je zpáááááátky!“ oznámili organizátoři radostnou novinu na svých sociálních sítích s nefalšovaným nadšením. „Je to tak. Trojnásobná vítězka našeho turnaje Serena Williamsová se vrací do Toronta. A má to zde ráda. Při posledních pěti návštěvách si pokaždé zahrála minimálně semifinále,“ napsali k fotografii bývalé světové jedničky.

V nejlidnatějším kanadském městě nebudou chybět všechny zástupkyně elitní desítky žebříčku, včetně největší hvězdy současnosti Igy Šwiatekové z Polska. Z českých tenistek figurují mezi přihlášenými do hlavní soutěže Karolína Plíšková, Barbora Krejčíková a Petra Kvitová. Turnaj je na programu od 8. do 14. srpna.