ATP

Veselý vinou zranění odstoupil z turnaje v Newportu

- Radek Štohl

Jiří Veselý (69.) si o postup do druhého letošního čtvrtfinále ATP dvouhry nezahrál. Český tenista, který v úvodním kole Newportu přehrál veterána Feliciana Lopeze, vinou zranění nenastoupil do osmifinále singlu, kde měl čelit Steve Johnsonovi (95.). Zkušeného Johnsona ve čtvrtfinále čeká další Američan a čtvrtý nasazený hráč turnaje Maxime Cressy (41.).

„Bohužel jsem si včera v zápase s Felicianem Lopezem za stavu 6:4, 3:1 opět poranil hamstring," přiblížil Veselý důvody předčasného konce na travnatém turnaji.

„Dnes jsem se po konzultaci s fyzio a doktorem rozhodl, že do dalšího zápasu nenastoupím. A udělám vše, abych co nejdříve byl zpět!" informoval bývalý 35. hráč žebříčku dvouhry na oficiálním instagramovém účtu.

Nedávno devětadvacetiletý Čech přitom úvodní kolo v Newportu zvládl na jedničku, dle předpokladů si poradil s velezkušeným Felicianem Lopezem 6:4, 6:2. O postup do čtvrtfinále se měl utkat se Steve Johnsonem, se kterým naposledy vypadl v prvním kole letošního French Open.

Jiří Veselý v probíhající sezoně zapsal největší úspěch na lukrativním turnaji v Dubaji, kde po úspěšné kvalifikaci vyřadil Marina Čiliče, Roberta Bautistu, Novaka Djokoviče a Denise Shapovalova. Ve finále padl s Andrejem Rubljovem. Od té doby pouze uhrál semifinále challengeru v Marbelle či třetí kolo Wimbledonu.