Chodím k psychologovi, je to uvolňující, překvapil Kyrgios

- Jan Havlovic

O víkendu slavil Nick Kyrgios se svým týmem vítězství v exhibičním turnaji IPTL, poté poskytl rozhovor pro stanici Fox Sports, ve kterém se rozpovídal o svém trestu, o slovech chvály od Rafaela Nadala i o možnosti angažování nového trenéra.

V říjnu v Šanghaji na sebe opět dokázal strhnout pozornost, avšak neprovedl svým tenisovým uměním, nýbrž lajdackým chováním během zápasu s Mischou Zverevem. Za své chování dostal Kyrgios tučnou pokutu a zákaz startu na osm turnajových týdnů. Australský talentovaný tenista však přistoupil na podmínky ATP a začal navštěvovat psychologa, čímž se jeho trest snížil na tři turnajové týdny! Chodím k psychologovi, je to uvolnůjící," uvedl talent australského tenisu. Kyrgios v rozhovoru pro Fox Sports promluvil o tom, jak tráví čas během svého trestu. „Trávím hodně času s rodinou a svou přítelkyní (Alja Tomljanović). Díky trestu mohu trávit více času s lidmi, které miluji a zároveň jsem i trénoval,“ uvedl aktuálně třináctý tenista světa. 

Před nedávnem se v médiích objevil rozhovor s Rafaelem Nadalem, ve kterém legendární španělský tenista hovořil o Kyrgiosovi velmi pozitivně. „Kyrgios je na vrcholu, je to hrát s neuvěřitelným potenciálem. Musí se zaměřit sám na sebe, může se stát světovou jedničkou a vyhrát grandslam,“ uvedl Nadal (více ZDE). Rodák z Canberry Nadalovi odpověděl následující větou. „Mám pocit, že Nadal nechápe, že plýtvám talentem,“ řekl Kyrgios, čímž australský tenista připomněl kritické hlasy, jež se na něj snášely v říjnu po jeho dalším excesu v Šanghaji. S odstupem času Kyrgios hodnotil Nadalova slova jinak a uvedl, že je to velmi dobrý pocit slyšet chválu od jednoho z nejlepších tenistů všech dob. „Je to skvělé slyšet, ale ještě mě čeká dlouhá cesta.“

V závěru rozhovoru se Kyrgios rovněž vyjádřil k situaci ohledně Marka Philippoussise, který na konci listopadu nabídl Kyrgiosovi pomoc, avšak Australan s díky odmítl. „Máme spolu mnoho společného, co se týče tenisu. Hrál výborně a měl rovněž hodně pádů a vzestupů ve své kariéře. Je to skvělý člověk a vždy tu byl pro mě, ale v současné chvíli trenéra nehledám,“ uzavřel aktuálně třináctý tenista světa rozhovor. 

 

Another W

Fotka zveřejněná uživatelem Nicholas Kyrgios (@k1ngkyrg1os),Pro 7, 2016 v 8:53 PST