Největší finále kariéry! Nosková ve Versmoldu vyřadila i nasazenou trojku

- Jan Vojkůvka

Skvělými výkony se na stotisícovém turnaji v německém Versmoldu prezentuje Linda Nosková, která vybojovala postup do největšího finále své dosavadní kariéry! V sobotním semifinále si poradila s turnajovou trojkou Rekou-Lucou Janiovou z Maďarska, kterou porazila ve třech setech 6:2, 4:6, 6:2.

Sedmnáctileté Noskové se povedlo v semifinále turnaje ITF W100 ve Versmoldu navázat na úspěch ze čtvrtfinálového klání. V něm si vyšlápla dokonce na nejvýše nasazenou Chloe Paquetovou, kterou porazila hladce 6:3, 6:2.

Tentokrát to pro českou tenistku až tak snadné nebylo a s Janiovou musela do tří setů. I tak ale prokázala, proč patří k nejtalentovanějším hráčkám silné nastupující české generace. Vítězka juniorky z Roland Garros 2021 se totiž ze ztráty vedení 3:1 ve druhém setu dokázala skvěle oklepat.

A to takovým způsobem, že ve třetím setu maďarskou soupeřku deklasovala ziskem pěti gemů v řadě. Svou šňůru započala za stavu 1:2 a nezastavila se, dokud v osmé hře nevyužila hned první mečbol.

V nedělním finále se Nosková může těšit na souboj s vítězkou zápasu mezi Nadiou Podoroskou a Ysaline Bonaventureovou, která plní roli šesté nasazené.

Postupem do finále potvrdila Nosková svůj postupný vzestup světovým žebříčkem, v němž by ráda brzy zaútočila na průnik do elitní stovky. V tzv. live rankingu si polepšila na průběžné 124. místo, což je oproti aktuálnímu postavení skok o 18 příček. Kromě toho může být spokojená i s celkovým průběhem sezony.

V roce 2022 prozatím Nosková oslavila zisk titulu na šedesátce v Croissy-Beaubourgu či postup do semifinále na turnaji WTA 125k Series v chorvatské Makarské. Semifinále si zahrála také na dalších dvou turnajích ITF.