Wimbledon: Bouzková po statečném výkonu padla se světovou dvojkou. Duo K/S je už v semifinále

- Redakce

Marie Bouzková v úterý poprvé pocítila příchuť grandslamového čtvrtfinále a znovu předvedla kvalitní výkon. Tentokrát to však na vítězství nestačilo, na druhé straně totiž stála světová dvojka a vynikající travařka Ons Džabúrová, která vybojovala desátou výhru v řadě. Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou postoupily už do semifinále čtyřhry. Junioři Jakub Menšík a Hynek Bartoň končí ve druhém kole.

Jízda Marie Bouzkové (66.) na letošním Wimbledonu je u konce. Česká tenistka, která prošla do premiérového grandslamového čtvrtfinále, nestačila na zaplněném centrálním dvorci na světovou dvojku Ons Džabúrovou, se kterou prohrála 6:3, 1:6, 1:6.

Česká tenistka v utkání předvedla odvážný a bojovný výkon, neváhala hrát údery na zemi či po přehození rakety do levé ruky, ale ani to na travařku Džabúrovou nestačilo. Tunisanka se po ztrátě první sady zvedla, začala sbírat jeden vítězný úder za druhým (celkem jich nasázela 30) a na returnu doslova řádila.

Ve druhém setu si Bouzková udržela podání jednou, ve třetím setu dokonce ani jednou, když svůj získaný gem vybojovala na příjmu v pátém gemu.

Bouzková, která dokázala soupeřku udržet na uzdě pouze v prvním setu, může být i tak se svým tenisem na Wimbledonu spokojená. Předvedla jeden ze svých nejlepších výkonů kariéry, což jí vyneslo životní grandslamový výsledek v podobě čtvrtfinále.

„I když jsem prohrála, zápas jsem si moc užila. Bylo to moje první čtvrtfinále na grandslamu a rovnou na centrálním dvorci na Wimbledonu. Dala jsem do toho všechno, Ons ale hrála zkrátka skvěle. Po prvním setu se hodně zlepšila a zasloužila si vyhrát,“ řekla Bouzková.

Djokovič otočil duel se Sinnerem
Srbský tenista Novak Djokovič (3.) zvládl na letošním Wimbledonu svůj zatím nejnáročnější úkol. V úterním čtvrtfinále otočil skóre zápasu s Jannikem Sinnerem (13.) z 0:2 na sety a zvítězil 5:7, 2:6, 6:3, 6:2, 6:2.

Po prvních dvou sadách, ve kterých se mu nedařilo najít úspěšný recept na Sinnerovu hru, se herně velmi zvedl. Nejen, že se mu začalo dařit na servisu a soupeři už nepovolil ani jeden brejk, ale řádil i na returnu a ve zbývajících třech sadách hned pětkrát prorazil Italovo podání.

Více se utkání věnujeme zde.

Soupeřem Novaka Djokoviče v semifinále Wimbledonu bude domácí Cameron Norrie (12.). Brit v tříapůlhodinové bitvě udolal Belgičana Davida Goffina (58.) po setech 3:6, 7:5, 2:6, 6:3, 7:5.

Mariaová udolala Niemeierovou a je v semifinále!
Ať už by čtvrtfinále mezi Tatjanou Mariaovou (103.) a Jule Niemeierovou (97.) vyhrál kdokoliv, tak či tak by se jednalo o senzační semifinalistku letošního Wimbledonu. Tou se nakonec stala čtyřiatřicetiletá Mariaová, která zvítězila 4:6, 6:2, 7:5.

Do zápasu přitom nevstoupila vůbec dobře a prohrávala 4:6 a 0:1 se ztrátou brejku. Pak se jí ale začalo mnohem víc dařit, otočila druhý set na 4:1 a dějství zakončila v pořadí třetím brejkem. I ve třetím setu byla zprvu lepší Niemeierová, která odskočila soupeřce do brejku v pátém gemu. Mariaové se ale povedlo srovnat na 4:4, odvrátit brejkbol v jedenáctém gemu a následně na returnu strhnout vítězství na svou stranu.

Krejčíková se Siniakovou prošly do semifinále
Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková postoupily ve Wimbledonu už do semifinále! Druhé nasazené dokázaly otočit nepříznivý vývoj skóre a Nicole Melicharovou-Martinezovou s Ellen Perezovou porazily 1:6, 7:6(2), 6:2.

Po ztrátě prvního setu neměly Češky rozehraný vůbec dobře ani set druhý a prohrávaly 2:4. Krejčíkové se Siniakovou se ale povedlo ve skóre dotáhnout, vynutit si tiebreak a v něm zvítězit jednoznačně 7:2.

Ve třetím setu naopak byl k vidění zcela jiný obrázek. Populární duo K/S dominovalo, prorazilo servis Melicharové i Perezové a s double brejkem dokráčelo až do koncovky.

„Soupeřky na nás nastoupily a hrály solidně. Myslím, že jim to nemohlo takhle vydržet. A kdyby jim to vydrželo, tak klobouk dolů. V pravý čas se to ale otočilo. Jsem samozřejmě hrozně ráda, že jsme se do toho dostaly, dělaly jsme jim stále větší potíže a uhrávaly jsme si to ve výměnách,“ uvedla za české duo Siniaková.

„Myslím, že holky hrály dobře, sedí jim to spolu. Ellen je levačka, Nikča zase velice dobře podává a na síti toho hodně pochytá. Bylo to určitě nepříjemné,“ poznamenala Krejčíková.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Barbora Krejčíková ??? (@bkrejcikova)

Menšík v juniorce Wimbledonu dohrál
Jakub Menšík se ve Wimbledonu neprosadí, v juniorce totiž končí už ve druhém kole. Český tenista, který nastoupil jako druhý nasazený, padl v souboji se Španělem Pedrem Rodenasem po setech 3:6, 4:6.

Bartoň se loučí s Wimbledonem ve druhém kole
Po Jakubu Menšíkovi vypadl z juniorky Wimbledonu také Hynek Bartoň. Český tenista nevyužil ve druhém setu na returnu dva mečboly a dal šanci šestému nasazenému Kilianovi Feldbauschovi na obrat. A Švýcar toho dokonale využil, když po dvou a půl hodinách vyhrál 6:7(11), 7:5, 6:2.

Vybrané zápasy 9. hracího dne

Čtvrtfinále dvou mužů
Novak Djokovič (SRB, 3.) – Jannik Sinner (ITA, 13.) 5:7, 2:6, 6:3, 6:2, 6:2
David Goffin (BEL, 58.) – Cameron Norrie (GBR, 12.) 6:3, 5:7, 6:2, 3:6, 5:7

Čtvrtfinále dvouhry žen
Tatjana Mariaová (GER, 103.) – Jule Niemeierová (GER, 97.) 4:6, 6:2, 7:5
MARIE BOUZKOVÁ (66.) – Ons Džabúrová (TUN, 2.) 6:3, 1:6, 1:6

Čtvrtfinále čtyřhry mužů
Cabal, Farah (COL) – Kudla, Sock (USA) 6:3, 6:3, 6:7(3), 1:1 skreč Kudla, Sock
Krawietz, Mies (GER) – Mektič, Pavič (CRO) 4:6, 3:6, 3:6

Čtvrtfinále čtyřhry žen
Melicharová-Martinezová (USA), Perezová (AUS) – KREJČÍKOVÁ, SINIAKOVÁ 6:1, 6:7(2), 2:6
Aojamaová (JPN), Ch. Čchan (TPE) – L. Kičenoková (UKR), Ostapenková (LAT) 6:4, 1:6, 5:7

Čtvrtfinále smíšené čtyřhry
Ebden, Stosurová (AUS) – O'Mara, Barnettová (GBR) 6:3, 6:1
Farah (COL), Ostapenková (LAT) – N. Skupski (GBR), Krawczyková (USA) 6:7(6), 1:6

2. kolo dvouhry chlapců
Kilian Feldbausch (SUI) – HYNEK BARTOŇ 6:7(11), 7:5, 6:2
Pedro Rodenas (ESP) – JAKUB MENŠÍK 6:3, 6:4

1. kolo čtyřhry dívek
BARTŮŇKOVÁ, Naefová (SUI) – Kuhlová (GER), VALENTOVÁ 6:3, 6:4
Macaveiová (USA), ŠTRUPLOVÁ – Blokhinaová (USA), Udvardyová (HUN) 5:7, 6:3, 10:2
Balus (SVK), Prestonová (AUS) – KLIMOVIČOVÁ, ŠALKOVÁ bez boje
Neilsonová, Xuová (GBR) – TOMAJKOVÁ, Vargová (SVK) 4:6, 4:6