Duo K+S znovu na scéně! České hvězdy už třikrát vyhrály, soupeřky je řádně prověřily

- Marek Bartošík

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z LONDÝNA – Po čtyřměsíční pauze, vynucené zdravotními potížemi, se na kurtu opět společně prohánějí Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková. Elitní česká dvojice opanovala na grandslamovém Wimbledonu už tři zápasy, a počtvrté v řadě tak postoupila do čtvrtfinále nejslavnějšího turnaje světa. „Hrajeme solidně, i když skóre třeba není jasnější,“ pochvaluje si Siniaková.

Zatímco loni měly Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková ve Wimbledonu zkraje turnaje díky odstoupení soupeřek hned dvakrát volný los a na postup do čtvrtfinále jim stačila jediná výhra, tentokrát se na účast mezi osm nejlepších dvojic pořádně zapotily.

„Takovou raritu si pamatuju!“ smála se při vzpomínce na loňský Wimbledon Siniaková. „A zrovna jsme hrály taky na dvanáctce s podobným výsledkem,“ odkázala na nedělní výhru 7:6(2) a 6:4 nad nepříjemným párem Kirsten Flipkensová, Sara Sorribesová Tormová.

„Utkání se ze začátku nevyvíjelo úplně dobře, ale super jsme to otočily,“ vrátila se Siniaková ke skóre 2:5 a 15:40 v první sadě. „Těší mě, že jsme všechny tři zápasy zvládly. Hrajeme solidně, i když skóre třeba není jasnější.“

O kolo dříve si zkušené Češky poradily s ranařkami Anett Kontaveitovou a Shelby Rogersovou po velké přetahované 7:6(8) a 6:3, přičemž v tiebreaku dokonce odvracely jeden setbol.

„Byl to těžký zápas, hlavně první set, kdy se skóre hodně měnilo. Byly jsme nahoře i dole,“ řekla za český tandem Krejčíková. „Myslím, že soupeřky nás velice dobře prověřily, s Kačkou jsme se díky tomu líp sehrály.“

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Katerina Siniakova (@siniakovakaterina)

Krejčíková se Siniakovou, které mají letos bilanci 10 výher a jediné porážky, vstoupily do této sezóny triumfem na grandslamovém Australian Open, následně ale skrečovaly utkání na únorovém turnaji v Dauhá. Na kurtech se měly znovu společně objevit na Roland Garros, obhajobu trofeje jim ale překazil covid, jenž skolil Krejčíkovou.

Nyní zaútočí na další kvalitní výsledek v All England Clubu, kde v posledních konaných ročnících zaznamenaly čtvrtfinále (2021), semifinále (2019) a titul (2018). Při loňském tažení je po obrovském boji zastavily Rusky Veronika Kuděrmetovová a Jelena Vesninová, které ale letos na londýnském pažitu kvůli rozhodnutí pořadatelů startovat nemůžou.

„Spoustu hráček tady není, je to trošičku znát. A v deblovém pavouku je dost nových párů. Dřív jich tam bylo víc takových, které hrály pravidelně, teď se ale ostatní spíš hledají. To ale neznamená, že jsou slabší,“ upozornila Siniaková.

S jednou takovou dvojicí se duo K+S střetne v úterním čtvrtfinále, kde čekají Nicole Melicharová-Martinezová a Ellen Perezová. Američanka s Australankou spojily síly teprve na začátku května, na kontě mají deset společných mačů s mírně kladnou bilancí 6:4.

„Bude to těžký zápas. Obě výborně servírují, bude to takové bum-bum. Hrála jsem proti nim v Berlíně a skoro nebyly výměny,“ připomněla Siniaková, jež v německé metropoli udolala po boku Storm Sandersové silnou americko-australskou dvojici 3:6, 7:6(5) a 12:10.

Česká tenistka následně dokráčela spolu s Australankou Sandersovou až pro deblovou trofej. K dalšímu turnajovému vavřínu, tentokrát o poznání cennějšímu, schází Siniakové a její parťačce Krejčíkové v All England Clubu ještě tři výhry.

Dosavadní výsledky páru K+S na Wimbledonu 2022
Osmifinále: K+S – Flipkensová (BEL), Sorribesová Tormová (ESP) 7:6(2), 6:4
2. kolo: K+S – Kontaveitová (EST), Rogersová (USA) 7:6(8), 6:3
1. kolo: K+S – Lechemiaová (FRA), Párrizasová-Díazová (ESP) 6:1, 6:1