Dohra třaskavého duelu: Kyrgios i Tsitsipas vyfasovali pokuty

- Radek Štohl

Jejich duel má poslední dohru. Nick Kyrgios a Stefanos Tsitsipas byli potrestáni za své chování v průběhu 3. kola Wimbledonu, dohromady si odnesli pokutu 14 tisíc amerických dolarů, v přepočtu přes 332 tisíc českých korun.

Tento zápas nabídl krásný tenis i řadu emocí. Na ně doplatili oba bouřliváci. Tsitsipas si kromě druhé účasti ve třetím kole Wimbledonu odnese o 10 tisíc dolarů (237 tisíc českých korun) méně. Konkrétně za to, že odpálil míček těsně vedle hlavy jednoho z přítomných diváků.

Menší pokuta čeká na Kyrgiose. Australský rebel bude muset zaplatit 4 000 dolarů (95 tisíc českých korun) za sprosté průpovídky.

Nick Kyrgios byl přitom v průběhu probíhajícího grandslamu potrestán už podruhé. Hned v úvodním kole obdržel pokutu za plivnutí směrem k divákovi, tehdy to bylo 10 tisíc dolarů.

Rodáka z Canberry dosavadní pokuty tolik tížit nemusí: postupem do osmifinále Wimbledonu si už vydělal 230 tisíc dolarů. A to nemusí být vše, v pondělí odpoledne se o své třetí grandslamové čtvrtfinále dvouhry utká s Američanem Brandonem Nakashimou (56.).