Na ten prohoz se ještě podívám! Bouzková ohromila Wimbledon zázračným úderem

- Marek Bartošík

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z LONDÝNA – Sportovní svět naplno poznává novou českou hvězdu Marii Bouzkovou, která si díky vítězství nad Caroline Garcíaovou zahraje čtvrtfinále Wimbledonu. Na své snové cestě nejslavnějším turnajem světa si Bouzková pomáhá také parádními údery, z nichž patrně ten nejlepší vykouzlila ve druhé sadě osmifinále proti Garcíaové.

Francouzka Caroline Garcíaová si ve výměně zkraje druhého setu vypracovala převahu, kterou chtěla dokonat bekhendovým volejem do prázdného dvorce. Nezdolná Marie Bouzková ale míček dostihla a zahrála účinný forhendový lob.

Garcíaová, jež platí za elitní deblistku, si s ním poradila a trefila bekhendovou smeč křížem. V tu chvíli se zdálo, že fiftýn získala. Bouzková však vystřihla senzační vítězný prohoz z bekhendu!

„To je jednoduše neuvěřitelné!“ zareagovala komentátorka pohledného střetnutí. A vystihla tak mínění mnoha dalších ohromených fanoušků a odborníků.

„Byl to podle mě jeden z nejhezčích úderů, co jsem kdy zahrála. Pak se na to taky na Twitteru podívám!“ hlásila na tiskovce Bouzková, jež se dočkala bouřlivého aplausu tisícovek diváků na dvorci číslo 2.

Šikovná Češka opět potvrdila, že se tentokrát na travnatý povrch v All England Clubu naladila dokonale. „Už od juniorů jsem se na trávě cítila dobře. Ze začátku je vždy důležité skočit na vlnu a udělat malinké změny, které povrch vyžaduje. Myslím, že adaptaci na ni jsem letos udělala zatím nejrychleji, což je klíčové,“ libovala si Bouzková, jež postoupila po výhře 7:5 a 6:2 do svého premiérového čtvrtfinále dvouhry na grandslamu.