Těhotná Azarenková se již nemůže dočkat dítěte i návratu na kurty, čas si krátí studiem, hokejem i spánkem

- Filip Lefenda

Dlouhé těhotenství někdejší světové jedničky spěje pomalu ke svému konci. Viktoria Azarenková již vyhlíží narození svého prvního potomka, po většinu času, co opustila soutěžní kurty, se přitom stále udržovala v kondici a rozhodně se chce na okruh WTA co nejdříve vrátit.

Sedmadvacetiletá sportovkyně, jež oznámila v červenci letošního roku své těhotenství a přerušila aktivní kariéru, ještě před šesti týdny pravidelně trénovala s raketou v ruce. Čas si rovněž krátila také studiem ekonomiky a obchodního práva na University of California v Los Angeles, které však zatím, vcelku logicky, nedokončila. Ačkoliv již tedy pomalu myslí i na zadní vrátka a obživu po konci hráčské kariéry, návratu na dvorce se Běloruska nemůže dočkat.

„Chybí mi fanoušci a ty chvíle, kdy vcházíte na kurt,“ přiznala se v rozhovoru pro Tennis Channel. „Nějaký čas jsem nyní věnovala studiu, ale soupeření na kurtech je to, co mi momentálně hodně chybí. Mým cílem je vrátit se a jsem přesvědčená, že budu schopna hrát tenis již velmi brzy,“ hýří optimismem rodačka z Minsku, která si během přestávky od vrcholového tenisu zaskočila v rámci Kontinentální hokejové ligy podpořit i své domácí Dinamo.

Připustila, že její život byl v posledním půlroce diametrálně odlišný než předchozí období. „Dělala jsem spoustu aktivit, na které jsem dříve neměla čas. Být doma a spát ve vlastní posteli je pro cestujícího sportovce skutečným luxusem,“ těšila se i z běžných maličkostí. „Tenis je můj život, ale toto je odlišná část života. Těhotenství je požehnání, darem od Boha,“ je si vědoma mimořádné etapy dvojnásobná grandslamová vítězka, kterou od porodu dělí už jen posledních pár týdnů.