Wimbledon: Senzační Bouzková postoupila poprvé do čtvrtfinále dvouhry! Zastavila Garcíaovou

- Redakce

Marie Bouzková je ve Wimbledonu k nezastavení! V neděli odpoledne zvládla také osmifinále dvouhry, ve kterém si poradila s osm zápasů neporaženou Caroline Garcíaovou 7:5, 6:2. Ve čtvrtfinále může narazit na světovou dvojku Ons Džabúrovou. Do čtvrtfinále ženské čtyřhry prošly Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou. Druhé nasazené porazily Flipkensovou se Sorribesovou Tormovou. Na turnaji juniorů končí v prvním kole Tereza Valentová a Jakub Nicod.

Bouzková v osmifinále zastavila Garcíaovou!
Famózní jízda Marie Bouzkové (66.) v letošním Wimbledonu pokračuje i nadále! Třiadvacetiletá Češka uspěla také v osmifinále dvouhry, ve které porazila Caroline Garcíaovou (55.) 7:5, 6:2. Francouzka přitom vyhrála osm posledních zápasů v řadě. Bouzková se v premiérovém grandslamovém čtvrtfinále střetne s lepší z dvojice Elise Mertensová (31.) – Ons Džabúrová (2.)

Bouzková si lepší nástup do zápasu nemohla přát – hned v úvodní hře prolomila soupeřce podání, navíc čistou hrou! Výhodu brejku držela až do osmé hry, ve které odvrátila dva brejkboly v řadě, třetí hrozba už znamenala ztrátu servisu. Za stavu 5:5 se české tenistce naskytly tři šance na brejk v řadě. Ani jednu nevyužila, o chvíli později přesto zužitkovala čtvrtou šanci. V následujícím gemu proměnila druhý setbol.

Brzy čtyřiadvacetiletá tenistka mohla zopakovat stejný nástup jako do prvního setu, zkraje druhé sady ale promrhala náskok 40:0 na returnu. Mladou Češku to však nerozhodilo, v pátém a sedmém gemu naopak získala brejk, soupeřce navíc při vlastním podání ve druhém dějství povolila pouhé tři fiftýny!

„Je to úžasný pocit být ve čtvrtfinále. Kdybyste mi to řekli před turnajem, nevěřila bych. Užívala jsem si to od prvního do posledního míče. Jsem velmi šťastná, teď je ve mně spousta emocí,“ uvedla wimbledonská čtvrtfinalistka Bouzková, která v utkání vytvořila pouhé čtyři nevynucené chyby, soupeřka jich nasázela o jednadvacet více.

„Vážně jenom čtyři? Fajn. Vydala jsem ze sebe nejlepší výkon, jaký jsem dneska mohla předvést. Na servisu jsem se cítila klidně, věděla jsem, jak ho chci hrát. Když jsem viděla, jak si ho držím, mohla jsem ještě víc jít do returnu. Dařilo se mi docela dobře číst její podání, což mi hodně pomáhalo,“ doplnila.

Krejčíková se Siniakovou prošly do čtvrtfinále
Nasazené dvojky Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková úspěšně pokračují ve své pouti v hlavní soutěži Wimbledonu. Českým tenistkám se povedlo v osmifinále porazit belgicko-španělský pár Kirsten Flipkensovou a Saru Sorribesovou Tormovou 7:6(2), 6:4 a postoupily už do čtvrtfinále.

„Dnešní utkání se ze začátku nevyvíjelo úplně dobře, ale super jsme to otočily. Těší mě, že jsme všechny tři zápasy zvládly. Hrajeme solidně, i když skóre třeba není jasnější,“ uvedla Siniaková, která uznala kvality soupeřek.

„Flipkensová má na kurtu přehled, na trávě obzvlášť. Sorribesová se snažila být zezadu jako zeď, hrála vysoké míče. Jsem hrozně moc ráda, že jsme to takhle zvládly a že jsme našly nějakou variantu a dokázaly je přehrát. Tlak jsme úplně neměly, ale našly jsme skulinku, kde soupeřky dělaly chyby,“ dodala.

O postup do semifinále si Češky zahrají s Nicole Melicharovou-Martinezovou a Ellen Perezovou.

Mariaová vyzrála i na Ostapenkovou
Ve skvělých výkonech pokračuje ve Wimbledonu Němka Tatjana Mariaová. Až 103. hráčka světa si po Marii Sakkariové vyšlápla také na světovou sedmnáctku Jelenu Ostapenkovou, kterou porazila 5:7, 7:5, 7:5. Poprvé v kariéře se díky tomu prodrala do grandslamového čtvrtfinále.

Více se utkání věnujeme zde.

Vybrané zápasy 7. hracího dne

Osmifinále dvouhry mužů
David Goffin (BEL, 58.) – Frances Tiafoe (USA, 28.) 7:6(3), 5:7, 5:7, 6:4, 7:5
Cameron Norrie (GBR, 12.) – Tommy Paul (USA, 32.) 6:4, 7:5, 6:4
Jannik Sinner (ITA, 13.) – Carlos Alcaraz (ESP, 7.) 6:1, 6:4, 6:7(8), 6:3
Novak Djokovič (SRB, 3.) – Tim Van Rijthoven (NED, 104.) 6:2, 4:6, 6:1, 6:2

Osmifinále dvouhry žen
MARIE BOUZKOVÁ (66.) – Caroline Garcíaová (FRA, 55.) 7:5, 6:2
Tatjana Mariaová (GER, 103.) – Jelena Ostapenková (LAT, 17.) 5:7, 7:5, 7:5
Heather Watsonová (GBR, 121.) – Jule Niemeierová (GER, 97.) 2:6, 4:6
Elise Mertensová (BEL, 31.) – Ons Džabúrová (TUN, 2.) 6:7(9), 4:6

Osmifinále čtyřhry žen
Flipkensová (BEL), Sorribesová Tormová (ESP) – KREJČÍKOVÁ, SINIAKOVÁ 6:7(2), 4:6

1. kolo dvouhry chlapců
Martin Antonio Vergara Del Puerto (CRO) – JAKUB NICOD 6:3, 6:4

1. kolo dvouhry dívek
TEREZA VALENTOVÁ – Sajaka Išijová (JPN) 1:6, 3:6