Měla jsem hrát líp, mrzí Plíškovou neúspěšná odveta. Zatažená střecha ji zaskočila

- Jan Vojkůvka

Šanci na odvetu za vyřazení z turnaje v Eastbourne Karolína Plíšková využít nedokázala. V souboji s domácí Katie Boulterovou se na centrálním kurtu sice ujala vedení 1:0 na sety, ale nakonec před takřka zaplněnými tribunami prohrála 6:3, 6:7(4), 4:6. „Mohla jsem hrát líp, return byl asi nejhorší,“ mrzelo po utkání světovou sedmičku.

Do zápasu s britskou tenistkou nevstoupila Plíšková ideálně, rychle si prohrála servis, ale pak bravurně otočila skóre z 0:2 na 5:2. Jakmile úvodní sadu dopodávala, měla i lepší vstup do druhého setu. Vše nasvědčovalo tomu, že odveta bude úspěšná. Jenže po ztrátě vedení 4:2 se začaly brány třetího kola pomaličku zavírat...

„Do poslední chvíle neudělala megachybu. Výborně servírovala, takže mi nedala moc šancí na brejk,“ mrzelo Plíškovou, která si po prohraném tiebreaku nedokázala ve třetím setu dokonce vypracovat ani jeden brejkbol. Podruhé v řadě tak prohrála s tenistkou, která v současnosti figuruje až ve druhé stovce světa.

„Jedna věc je ranking a druhá věc je kvalita na tomhle povrchu. Nemá slabinu,“ řekla během tiskové konference na adresu pětadvacetileté Boulterové, která i v Eastbourne otočila duel z 0:1 na sety. „Oba zápasy o pár míčcích se daly vyhrát. Mohla jsem ale hrát líp, return byl z mé strany asi nejhorší,“ podotkla.

„Tahle holka má na trávu dobrý styl. Hraje placky z obou stran a dobře servíruje. Těžko říct, jak bych s ní hrála na betonu nebo antuce. A samozřejmě ji tady lidi hnali,“ uvedla k atmosféře na centrálním kurtu. „Bylo skoro plno. Alespoň to trochu žilo,“ našla pozitivum.

Třicetileté Plíškové se kvůli tomu nepovede obhájit loňské wimbledonské finále. „Přípravné turnaje byly letos lepší, ale tady jsem loni udělala finále, čemuž jsem se letos nepřiblížila. Před rokem jsem byla dál, což je jediná věc, na které mi záleží. Spokojená s výsledkem rozhodně nejsem,“ řekla jednoznačně.

Pokud by měla česká tenistka vypíchnout něco, co ji opravdu překvapilo během zápasu s Boulterovou, pak to byla zatažená střecha. Byť ve Wimbledonu panovalo v průběhu čtvrtka poměrně pěkné počasí, pořadatelé se rozhodli nenechat odehrát utkání pod otevřeným nebem. Posléze přitom střechu otevřeli...

„Vůbec jsem nepochopila, proč byla zavřená střecha. Jestli mělo pršet, nebo ne. Teď už je zase normálně otevřená, což by bylo pro mě lepší,“ přemítala po utkání. „Podmínky bez střechy jsou rychlejší, živější. Alespoň mi to tak přijde. Včera jsem bez střechy odehrála jenom dva gemy, ale celou dobu tady bez střechy trénuju.“

„Neprohrála jsem kvůli střeše, ale bylo by to lepší. Už je to jedno, jen nevím, proč když neprší, zatahují střechu,“ poznamenala smířlivě.

Nyní již Plíšková vyhlíží betonovou část sezony a zároveň odmítá, že by ji zimní zlomenina ruky ještě nějak limitovala. „Už jsem v pohodě, herně i fyzicky. Rok je takový, jaký je. Uvidíme, jak dopadnou betony. Teďka si odpočinu a věřím, že ještě nějaké dobré zápasy odehraju,“ dodala.

Wimbledon (GBR, 40 350 000 GBP, tráva)
2. kolo ženské dvouhry
Katie Boulterová (GBR, 118.) – KAROLÍNA PLÍŠKOVÁ (7.) 3:6, 7:6(4), 6:4