Bouchardová obnovila spolupráci s Högstedtem! Vrátí se mezi elitu?

- Jan Havlovic

Eugenie Bouchardová udělala velké změny ve svém týmu pro novou sezonu. Novým koučem kanadské tenistky se stal Thomas Högstedt a o kondici Bouchardové se bude starat Gil Reyes, který se v minulosti věnoval také André Agassimu.

Bouchardová vlétla mezi světovou tenisovou elitu v roce 2014 jako kometa a během jedné sezony si zahrála semifinále Australian Open, semifinále Rolland Garros a finále Wimbledonu. Rodačka z Montrealu překvapovala svými výkony celý tenisový svět a ve svých dvaceti letech se dostala na páté místo světového žebříčku WTA.

Další sezona však v podání Bouchardové nebyla tak oslnivá, což bylo způsobeno i vinou zdravotních problémů. Mladá Kanaďanka začala klesat žebříčkem, avšak na startu letošního roku se zdálo, že by se Bouchardová mohla mezi elitu vrátit. Po delší době si zahrála finále turnaje WTA, avšak v Kuala Lumpur nakonec nestačila na Ukrajinku Svitolinovou. Od té doby šly výkony vítězky turnaje v Norimberku z roku 2014 strmě dolů a Bouchardová zakončila letošní sezonu jako 46. hráčka světového žebříčku. 

I proto se kanadská tenistka rozhodla pro změnu ve svém realizačním týmu. Bouchardová obnovila spolupráci s švédským trenérem Thomasem Hogstedtem, který Kanaďanku vedl do letošního dubna. Poté se věnoval Madison Keysové, ta však Hogstedta po sezoně kvůli konfliktům vyhodila. Do svého týmu Bouchardová angažovala Gila Reyese, který se bude starat o fyzickou připravenost rodačky z Montrealu. 

Bouchardová v jednom z rozhovorů přiznala, že jí inspiruje příběh André Agassiho, který spadl z postu světové jedničky až na 147. místo, avšak dokázal se vrátit zpět na vrchol. Sympatická kanadská tenistka odstartuje novou sezonu na turnaji v Brisbane, následně se představí v Sydney a na Australian Open.