Denní menu, 25.6.2022: Kvitová získala v Eastbourne titul. Ve Švýcarsku postoupily dvě Češky do finále

- Redakce

Petra Kvitová se letos poprvé probojovala do finále a po dlouhých 15 měsících vybojovala titul! Na své oblíbené trávě v anglickém Eastbourne získala již 29. titul, když porazila nebezpečnou lotyšskou ranařku Jelenu Ostapenkovou. Českému tenisu se daří mimo jiné také ve Švýcarsku na turnaji kategorie ITF 25 v Klosters. Z českého derby postoupila do finále Brenda Fruhvirtová, která porazila Barboru Palicovou a ve finále vyzve svou další krajanku Michaelu Bayerlovou. Fruhvirtová navíc v odpoledním finále čtyřhry vybojovala do své sbírky další trofej.

Češi v akci

Kvitová vybojovala 29. titul!
Petra Kvitová (31.) slaví zisk prvního titulu od března 2021 a opanovala travnatý turnaj v Eastbourne! Česká tenistka byla v utkání s Jelenou Ostapenkovou (14.) lepší hráčkou, dokázala využívat své šance a zvítězila 6:3, 6:2.

V duelu byla Kvitová výborná hlavně na servisu. Pouze ve čtvrté hře druhého setu se dostala do problémů, ale všech pět brejkbolů soupeřky odvrátila a ztrátu podání nepřipustila.

Naopak ze svých 11 brejkbolů hned tři využila a za 78 minut hry se mohla začít radovat ze zisku už 29. titulu na okruhu WTA.

Více se utkání věnujeme zde.

Brenda Fruhvirtová prošla do finále v Klostersu
České derby v semifinále turnaje ITF v Klostersu vyhrála patnáctiletá Brenda Fruhvirtová. V sobotním utkání porazila Barboru Palicovou ve dvou setech 6:4, 6:1 a zahraje si o svůj třetí profesionální titul.

Fruhvirtová v utkání hned šestkrát prorazila servis své krajanky, která dokázala vzdorovat pouze v úvodním dějství, v němž sama vybojovala dva brejky. Ve druhém setu už ale šestá nasazená Fruhvirtová kurtu dominovala.

Bayerlová zařídila v Klosters české finále
Po Brendě Fruhvirtové se do finále turnaje ITF W25 ve švýcarském Klostersu probojovala rovněž Michaela Bayerlová. Česká tenistka porazila třetí nasazenou Ninu Potočnikovou 7:6(4), 6:3 a v neděli si zahraje se svou krajankou o titul!

Po vyrovnaném prvním setu s několika brejky se povedlo ve druhé sadě Bayerlové eliminovat oba brejkboly soupeřky a po zisku brejku v šesté hře duel doservírovala.

Brenda Fruhvirtová slaví deblový titul
Po úspěšném představení v semifinále dvouhry se Brenda Fruhvirtová představila v sobotu ještě ve finále čtyřhry. Spolu s Rumunkou Miriam Bulgaruovou nakonec turnaj ve švýcarském Klosters také vyhrály, když nasazení jedničky Tayisiju a Yanu Mordergerovy deklasovaly 6:0, 6:1.

Hrdinková do finále v Bukurešti nedošla
Česká kvalifikantka Denise Hrdinková si o titul na turnaji ITF W15 v Bukurešti nezahraje. Nad její síly byla Anastasija Gurevová, s níž prohrála dvakrát 2:6.

WTA

Rothesay International Eastbourne (ženy, GBR, 757 900 USD, tráva)
Finále dvouhry
PETRA KVITOVÁ (31.) – Jelena Ostapenková (LAT, 14.) 6:3, 6:2

ITF World Tennis Tour

Swiss Tennis International Tour, Klosters (ženy, SUI, 25 000 USD, antuka)
Semifinále dvouhry
BARBORA PALICOVÁ (421.) – BRENDA FRUHVIRTOVÁ (394.) 4:6, 1:6
MICHAELA BAYERLOVÁ (484.) – Nina Potočniková (SLO, 358.) 7:6(4), 6:3

Finále čtyřhry
T. Mordergerová, Y. Mordergerová (obě GER) – B. FRUHVIRTOVÁ, Bulgaruová (ROU) 0:6, 1:6

ITF WTT Alkmaar (muži, NED, 15 000 USD, antuka)
Finále čtyřhry
RIKL, VOCEL – Donski (BUL), Friberg (SWE) 6:3, 3:3 odloženo

Irina Begu Trophy, Bukurešť (ženy, ROU, 15 000 USD, antuka)
Semifinále dvouhry
DENISE HRDINKOVÁ (1392.) – Anastasia Gurěvová (-) 2:6, 2:6