Po třech letech zpátky na trávě. Nadal v prvním zápase od roku 2019 dominoval

- Jan Vojkůvka

Španělský tenista Rafael Nadal se poprvé od roku 2019 představil na travnatém dvorci. Na exhibičním turnaji v Hurlinghamu za pouhých 61 minut porazil Švýcara Stana Wawrinku 6:2, 6:3. „Jsem strašně rád, že jsem zpátky,“ uvedl po vítězném comebacku.

Nadal, který před třemi týdny vyhrál Roland Garros a získal už 22. grandslamový titul, vyrazil tento týden do Hurlinghamu, aby se připravil na slavný Wimbledon. Na travnatém grandslamu nestartoval od roku 2019, kdy dokráčel do semifinále, a od té doby nehrál ani na žádné travnaté akci.

Tenista, jehož trápí chronické bolesti levého chodidla a na Roland Garros musel hrát s injekcemi proti bolesti, v prvním travnatém duelu po třech letech dominoval. Wawrinkovi pětkrát sebral servis a i přes dvě ztracená podání zvítězil hladce 6:2, 6:3.

„Už je to nějaký čas, co jsem na trávě hrál. Od roku 2019 jsem na trávě nemohl hrát kvůli těžkým chvílím, kterými jsme si prošli během pandemie, a loni jsem byl zraněný. Takže jsem nadšený a strašně rád, že jsem zpátky,“ uvedl Nadal po utkání.

Exhibice v Hurlinghamu má Nadal celkově velmi rád. V roce 2019 na tamních kurtech odehrál dva zápasy a startoval tam i v letech 2017 a 2018.

„Hrát v Hurlinghamu pro mě bylo vždy potěšením. Navíc je pro mě pozitivní, že před Wimbledonem mohu odehrát pár zápasů,“ pokračoval s tím, že na ostrý turnajový start nebyl připraven. „Kdysi jsem hrál v Queen's. Už jsem ale starší a tolik zápasů odehrát nezvládnu. Takže je pro mě perfektní, že odehraji pát utkání před Wimbledonem zde. Před turnajem mi to pomůže,“ dodal.

Vítězstvím nad Wawrinkou Nadalův program v Hurlinghamu nekončí. Zahraje si ještě v pátek s Felixem Augerem-Alliassimem. Kanaďan se rovněž představil na kurtu ve středu, ale prohrál zcela jednoznačně s Novakem Djokovičem 2:6, 1:6.