Vzhůru do Kanady a Německa! Laver Cup oznámil dějiště dalších dvou ročníků

- Marek Bartošík

Pořadatelé Laver Cupu ohlásili místa konání pro rovnou dvě nadcházející vydání populární týmové soutěže, kde mezi sebou zápolí výběry Evropy a zbytku světa. Příští ročník se uskuteční v Rogers Areně v kanadském Vancouveru, v sezóně 2024 se Laver Cup přesune do berlínského stánku Mercedes-Benz Arena.

Po Praze (2017), Chicagu (2018), Ženevě (2019), Bostonu (2021) a Londýnu (2022) se Laver Cup odehraje také ve Vancouveru a Berlíně. Zatímco v Kanadě se střetnou Evropané se zbytkem světa v termínu 22. až 24. září 2023, do německé metropole zavítají elitní tenisté ve dnech 20. až 22. září 2024.

„Obě města jsou výjimečné a progresivní destinace s neuvěřitelným vybavením, bohatým kulturním dědictvím a také prosperující tenisovou komunitou. Těšíme se, že ve Vancouveru a Berlíně vytvoříme další historii Laver Cupu,“ uvedl výkonný ředitel Laver Cupu Steve Zacks.

Letos se bude Laver Cup konat v londýnské O2 Areně od 23. do 25. září. Organizátoři zatím oznámili účast tří zástupců výběru světa – Kanaďana Félixe Augera-Aliassimeho, Američana Taylora Fritze a Argentince Diega Schwartzmana – a také Evropanů Rafaela Nadala a Rogera Federera. Druhý jmenovaný se vrátí do akce po více než roční pauze způsobené zraněním pravého kolena.

Evropané pod vedením švédského kapitána Björna Borga zatím ovládli všechny čtyři dosavadní ročníky, naposledy zvítězili nad partou amerického šéfa Johna McEnroea loni v Bostonu drtivým poměrem 14:1.

Zástupci zbytku světa byli nejblíže úspěchu před třemi lety v Ženevě, kdy Kanaďan Milos Raonic podlehl v rozhodujícím utkání německé hvězdě Alexanderu Zverevovi 4:6, 6:3 a 4:10.