Že do Londýna poletím? To jsem se dozvěděla od vás, směje se po své premiéře Sisková

- Michal Hladký

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z LONDÝNA – Anna Sisková (262.) při své grandslamové premiéře sahala po překvapivém vítězství v prvním kole kvalifikace Wimbledonu nad Američankou Louisou Chiricovou (227.), i přes dominantní výkon v první sadě jí ale podlehla za hodinu a 24 minut po setech 6:1, 1:6 a 0:6. O svém debutu se následně sympatická olomoucká rodačka rozpovídala exkluzivně pro Tenisový svět.

Máte za sebou svou grandslamovou premiéru. Jaké z ní máte pocity?
Jelikož jsem prohrála, tak ne úplně nejlepší. Ale jsem ráda, že jsem tu mohla startovat. Užila jsem si to, i když bych byla raději, kdybych podala lepší výkon. Šance tam byly, zápas jsem klidně mohla vyhrát, přestože výsledek je takový nahoru, dolů.

První set vypadal slibně. Co se následně stalo?
Moc ji neznám, nemohu říct, jak se ona v první sadě cítila. Já v ní hrála poctivě a stabilně, naopak ona chybovala. Ve druhém setu jsem měla gembol na 2:0, ten jsem bohužel neproměnila a ona přestala chybovat. Pak už byl zápas v její režii.

Na britské trávě jste ještě nehrála, nicméně zkušenosti s tímto specifickým povrchem už máte. Vzpomínáte si, kde jste se s ním setkala?
Máte pravdu, bylo to před pár lety v Indii. Ale nevím, jestli se to vůbec dalo považovat za trávu. (směje se) Kvalita trávníku se s tím na Wimbledonu opravdu nedá srovnat.

Jak jste se dokázala v Roehamptonu adaptovat?
Že do Londýna odletím, jsem se dozvěděla na poslední chvíli od vás. (směje se) Upřímně na to, že jsem tu trénovala dva dny, to nebylo úplně nejhorší. V prvním setu se mi dařilo hrát trávový tenis, bohužel jsem na to nedokázala navázat. Celkově mě hrát na trávě baví. Hodně hráček si stěžovalo, že míče špatně odskakují, ale mně to nevadilo. Pohyb je náročnější, a přesto, že se nehrají příliš dlouhé výměny, se člověk po nich cítí unavený.

Co bílé oblečení a tenisky na travnatý povrch? Bylo náročné je tak rychle sehnat?
Boty jsem si objednala dopředu, na oblečení se zase už delší dobu prášilo, tak jsem ho alespoň mohla vytáhnout. (směje se)

Jak už jsem zmínil, na grandslamu jste ještě nikdy nehrála, ani na tom juniorském. Je už samotná účast v kvalifikaci splněným snem?
Samozřejmě, jsem za to moc ráda. Moc si to tu užívám, organizace je na zcela jiné úrovni, než jsem zvyklá z turnajů na okruhu ITF.

Všiml jsem si, že jste tady bez trenéra...
Jsem tady s bráchou. Sestra chtěla taky jet, ale zrovna včera měla srovnávací testy. Spletla si to, myslela si, že kvalda začíná až příští týden. (směje se)

Naopak se na vás přišla podívat i Markéta Vondroušová.
Toho jsem si bohužel nevšimla, při zápase se příliš kolem sebe nedívám. (usmívá se)