Wimbledon: Tři Češky figurují mezi nasazenými. Kyrgios bude postrachem favoritů

- Marek Bartošík

V seznamu nasazených tenistek pro letošní Wimbledon najdeme tři české singlistky. Loňská finalistka Karolína Plíšková bude plnit roli turnajové šestky, jako třináctá nasazená bude útočit na úspěch Barbora Krejčíková. Dvojnásobná wimbledonská šampionka Petra Kvitová bude nasazenou hráčkou číslo 25. České hráčky figurují i mezi nasazenými tenistkami v soutěži čtyřhry.

Finalistka posledního ročníku Wimbledonu Karolína Plíšková je sice světovou sedmičkou, s ohledem na vynucenou absenci Bělorusky Aryny Sabalenkové (6.) ale bude letos šestou nejvýše nasazenou účastnicí travnatého grandslamu.

Aktuální žebříčková patnáctka Barbora Krejčíková, jež obhajuje loňské osmifinále, bude při nepřítomnosti Sabalenkové a také Rusky Darji Kasatkinové (13.) turnajovou třináctkou.

Světové jednatřicítce Petře Kvitové pomohly k vzestupu na místo nasazené pětadvacítky ještě absence Rusek Veroniky Kuděrmetovové (22.) a Jekatěriny Alexandrovové (28.), Bělorusky Viktorie Azarenkové (20.) a Kanaďanky Leylah Fernandezové (16.).

Naopak z pozice nenasazených hráček budou usilovat o úspěch z třetího grandslamu sezóny Tereza Martincová (59.), Kateřina Siniaková (63.), Marie Bouzková (65.) a loňská čtvrtfinalistka Karolína Muchová (82.), kterou bohužel čeká nehledě na výsledek z nebodovaného Wimbledonu výrazný propad světovým pořadím.

Mezi nenasazenými muži se nachází elitní travař Nick Kyrgios (45.), jenž může na nejrychlejším povrchu porazit kohokoliv. Turnajovou jedničkou je při absenci Daniila Medveděva (1.) a Alexandera Zvereva (2.) obhájce trofeje Novak Djokovič (3.), který může potkat svého rivala a nasazenou dvojku Rafaela Nadala (4.) až ve finále.

Pořadatelé Wimbledonu vydali také seznam nasazených dvojic pro mužskou a ženskou čtyřhru. Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková zaútočí na druhý triumf v All England Clubu z pozice nasazených dvojek, Lucie Hradecká a Indka Sania Mirzaová budou nasazenými šestkami. Nejvýše nasazený pár tvoří Belgičanka Elise Mertensová a Číňanka Šuaj Čang.

Kompletní přehled nasazených účastníků Wimbledonu naleznete zde.