Paráda! Siniaková ladí formu na Wimbledon titulem z Berlína

- Petr Sumbal

Kateřina Siniaková je ve formě! Česká tenistka se sice pro turnaj v Berlíně musela obejít bez své obvyklé parťačky Barbory Krejčíkové, ale i přesto slaví na přípravném turnaji před Wimbledonem titul. Pro berlínskou trávu spojila Siniaková vůbec poprvé síly s Australankou Storm Sandersovou a tento nově složený pár ve všech čtyřech zápasech nenašel přemožitelky. Ve finále Češka s Australankou vyzrály na Alize Cornetovou a Jil Teichmannovou, které porazily 6:4, 6:3.

Na Wimbledonu budou hrát Kateřina Siniaková s Barborou Krejčíkovou čtyřhru tradičně spolu, ovšem formu na travnatý grandslam ladí každá s jinou spoluhráčkou. Zatímco Krejčíková podstoupí generálku v Eastbourne po boku Japonky Eny Šibaharaové, Siniaková se pro berlínský turnaj spojila s Australankou Storm Sandersovou. A hned z toho byl titul!

Začátek finálového střetnutí nenalezl Sandersovou se Siniakovou v úplně ideálním rozpoložení, hned při druhé příležitosti se ocitly zkušené deblistky ve ztrátě jednoho brejku. Na nepříznivou situaci ovšem zareagovaly tím nejlepším možným způsobem a hned se jim rovněž povedlo své soupeřky připravit o podání a následně čistou hrou srovnat na 3:3.

A od té doby už Siniaková se Sandersovou na kurt vládly.

Za stavu 4:4 si Češka s Australankou vytvořily dvě brejkové příležitosti, přičemž tu druhou dokázaly využít. První sadu následně uzavřely další čistou hrou při svém podání.

Ve druhé sadě už byly Siniaková se Sandersovou suverénní a soupeřkám tentokrát nenabídly ani jeden brejkbol. Samy naopak dvou specialistkám na dvouhru Cornetové s Teichmannovou sebraly podání nejprve hned ve třetím gemu a poté v deváté hře, čímž zároveň uzavřely i celý finálový zápas a mohly začít slavit zasloužený titul.

Nově složený česko-australský pár do finále prošel vcelku hladce, pouze ve čtvrtfinále se pořádně zapotil, když na poražení dvojice Nicole Melicharová-Martinezová, Ellen Perezová potřeboval supertiebreak (3:6, 7:6(5), 12:10). Během rozhodující zkrácené hry dokonce musely Siniaková se Sandersovou odvracet mečbol, se svízelné situace se ale dostaly.

Siniaková si díky berlínskému titulu přilepší o 460 bodů a posune se na třetí místo deblového světového žebříčku.

Ještě před Wimbledonem se Siniaková příští týden zúčastní turnaje v německém Bad Homburgu, kde v prvním kole dvouhry vyzve nasazenou čtyřku Simonu Halepovou (20.).