Mácha Lake Open: Bejlek a Malečková v semifinále dominovaly! Kubáňová s Kučmovou ovládly čtyřhru

- Redakce

Obě semifinále dvouhry na Mácha Lake Open v České Lípě měla české zastoupení. Nejprve se vydala na kurt Jesika Malečková, která porazila Řekyni Despinu Papamichailovou. Posléze uspěla i Sára Bejlek, jež nedala šanci Slovence Rebecce Šramkové. Sobotní program vyvrcholil finálovým zápasem čtyřhry, v němž si Karolína Kubáňová a Aneta Kučmová poradily s italsko-řeckým párem Nuria Brancacciová, Despina Papamichailová.

Bejlek povolila Šramkové jen dva gemy!
Suverénní vystoupení má za sebou Sára Bejlek (269.), která v semifinále Mácha Lake Open v České Lípě vyřídila po setech dvakrát 6:1 Slovenku Rebeccu Šramkovou (238.).

Utkání trvalo pouhých 54 minut, šestnáctiletá Bejlek v něm odvrátila oba brejkboly a sama udeřila na returnu hned pětkrát. Její finálovou soupeřkou bude sedmadvacetiletá krajanka Jesika Malečková (249.).

„Od začátku jsme se tahaly, nebylo to tak jednoznačné, jak ukazuje výsledek. Ale v důležitých momentech jsem byla lepší a ukázala jsem, v čem je moje síla,“ libovala si Bejlek.

Malečková si v České Lípě zahraje finále
Jesika Malečková (249.) si v neděli zahraje už o svůj jedenáctý titul na okruhu ITF a první letošní. V sobotním semifinále turnaje Mácha Lake Open česká tenistka porazila Řekyni Despinu Papamichailovou (156.) za pouhou hodinu a 13 minut 6:3, 6:1.

Malečková měla zápas s žebříčkově lépe postavenou tenistkou od začátku jasně pod kontrolou. V celém utkání své soupeřce hned pětkrát prolomila podání a sama svůj servis ztratila jen jednou za stavu 5:2 v prvním setu.

„Byl to náročný zápas. Despi je na antuce těžkou soupeřkou, dnes navíc bylo vedro, takže jsem ráda, že jsem to zvládla. Snažila jsem se být trpělivá a nepustit ji k její hře, což se mi dařilo,“ těšilo Malečkovou.

Kubáňová s Kučmovou slaví deblový titul!
Turnaj Mácha Lake Open v České Lípě, dotovaný 60 tisíci dolary, má české šampionky ve čtyřhře! Karolína Kubáňová a Aneta Kučmová totiž ve finálovém souboji udolaly italsko-řecký pár Nuria Brancacciová, Despina Papamichailová po hodině a 17 minutách 6:2 a 7:6(9), když v tiebreaku odvrátily tři setboly!

Pro obě Češky se jedná o nejcennější trofej dosavadní kariéry (dosud se radovaly „pouze“ na akcích s dotací nejvýše 25 tisíc dolarů).

„Byl to dost náročný zápas, hlavně po psychické stránce, protože finále je finále. Myslím, že herně jsme byly lepší. Ke konci jsme si to trochu zkomplikovaly vlastními chybami, ale nakonec jsme to zvládly, za což jsem moc ráda,“ uvedla Kučmová, jež triumfovala po boku Kubáňové hned při společné premiéře.

Mácha Lake Open, Česká Lípa (ženy, CZE, 60 000 USD, antuka)
Semifinále dvouhry
JESIKA MALEČKOVÁ (249.) – Despina Papamichailová (GRE, 156.) 6:3, 6:1
SÁRA BEJLEK (269.) – Rebecca Šramková (SVK, 238.) 6:1, 6:1

Finále čtyřhry
KUBÁŇOVÁ, KUČMOVÁ – Brancacciová (ITA), Papamichailová (GRE) 6:2, 7:6(9)