Denní menu, 18.6.2022: Siniaková zvládla semifinále čtyřhry v Berlíně, Kopřiva se do finále nepodívá

- Redakce

Kateřina Siniaková zabojuje o deblový titul na travnatém turnaji v Berlíně! Česká tenistka a Australanka Storm Sandersová totiž v sobotním semifinále bez potíží porazily Biancu Andreescuovou z Kanady a Sabine Lisickou z Německa. Semifinále čekalo také na Víta Kopřivu, který ale na antukovém challengeru ve francouzském Blois podlehl Srbovi Nikolovi Milojevičovi. Na ženském turnaji ITF v České Lípě se rozhodovalo o finalistkách dvouhry a šampionkách čtyřhry, přičemž v obou soutěžích dominovaly české tenistky.

Češi v akci

Siniaková je letos potřetí ve finále čtyřhry
Kateřina Siniaková si zahraje o třetí letošní titul ze čtyřhry. Šestadvacetiletá Češka a její australská parťačka Storm Sandersová ovládly při společné premiéře také své třetí utkání na travnatém turnaji v Berlíně, když v semifinále deklasovaly kanadsko-německou dvojici Bianca Andreescuová, Sabine Lisická 6:1 a 6:3. Nasazené jedničky se tak můžou těšit na souboj o trofej proti nenasazenému francouzsko-švýcarskému páru Alizé Cornetová, Jil Teichmannová.

Siniaková už letos hrála (a vyhrála) finále na akci Melbourne Summer Set 2 (s Američankou Bernardou Peraovou) a také na grandslamovém Australian Open (s Barborou Krejčíkovou).

Kopřiva nestačil na Milojeviče
Vít Kopřiva (139.) dohrál na antukovém challengeru ve francouzském Blois v semifinále, kde byl nad jeho síly po setech 6:7(1) a 2:6 Srb Nikola Milojevič (184.).

Pětadvacetiletý Kopřiva sice v první sadě dohnal manko 0:4 na gemy, v tiebreaku ale dominoval jeho soupeř. Ten si přenesl herní pohodu i do druhého dějství, v němž uspěl díky brejkům z páté a sedmé hry.

Bayerlová získala pátou deblovou trofej
Michaela Bayerlová a Slovinka Tina Cvetkovičová se staly šampionkami čtyřhry na antukovém turnaji ITF v rakouském Pörtschachu. Nasazené čtyřky ve finále přehrály nejvýše nasazené švédsko-polské duo Caijsa Wilda Hennemannová, Martyna Kubková dvakrát 6:3.

Třiadvacetiletá Bayerlová už měla na kontě čtyři tituly z akcí dotovaných 15 tisíci dolary, nyní se poprvé raduje i na podniku s dotací 25 tisíc dolarů.

Knutson neuspěla ve finále čtyřhry
Gabriela Andrea Knutson skončila v soutěži čtyřhry na turnaji v Santu Domingu těsně pod vrcholem. Česká tenistka a její slovenská parťačka Katarína Strešnáková prohrály ve finále se španělsko-argentinskou dvojicí Alicia Herrerová Linanaová, Melany Solange Krywojová za hodinu a 18 minut 2:6 a 4:6, když hned pětkrát ztratily podání.

ATP/WTA

Bett1Open, Berlín (ženy, GER, 757 900 USD, tráva)
Semifinále čtyřhry
Sandersová (AUS), SINIAKOVÁ – Andreescuová (CAN), Lisická (GER) 6:1, 6:3

Challenger Tour

Internationaux de Tennis de Blois (muži, FRA, 45 730 EUR, antuka)
Semifinále dvouhry
Nikola Milojevič (SRB, 184.) – VÍT KOPŘIVA (139.) 7:6(1), 6:2

ITF World Tennis Tour

Mácha Lake Open, Česká Lípa (ženy, CZE, 60 000 USD, antuka)
Semifinále dvouhry
JESIKA MALEČKOVÁ (249.) – Despina Papamichailová (GRE, 156.) 6:3, 6:1
SÁRA BEJLEK (269.) – Rebecca Šramková (SVK, 238.) 6:1, 6:1

Finále čtyřhry
KUBÁŇOVÁ, KUČMOVÁ – Brancacciová (ITA), Papamichailová (GRE) 6:2, 7:6(9)

Více se turnaji věnujeme v samostatném článku.

Carinthian Ladies Lakes Trophy, Pörtschach (ženy, AUT, 25 000 USD, antuka
Semifinále čtyřhry
Hennemannová (SWE), Kubková (POL) – BAYERLOVÁ, Cvetkovičová (SLO) 3:6, 3:6

W25 Santo Domingo (ženy, DOM, 25 000 USD, tvrdý povrch)
Finále čtyřhry
Herrerová Linanaová (ESP), Krywojová (ARG) – KNUTSON, Strešnáková (SVK) 6:2, 6:4