Statistiky jako od rozjetého Federera! Dokonalý Kyrgios v Halle vymazal Carreňa Bustu

- Marek Bartošík

Může Nick Kyrgios zaznamenat výrazný úspěch na Wimbledonu? Jeho poslední výkony napovídají tomu, že rozhodně ano! Australský rebel si připsal už šestou letošní výhru ze sedmi zápasů na trávě, když ve čtvrtfinále „pětistovky“ v Halle nedal šanci světové devatenáctce Pablovi Carreňovi Bustovi (6:4, 6:2). Kyrgios nasázel nebohému Španělovi neuvěřitelných 39 vítězných úderů včetně 16 es a zapsal pouhé čtyři nevynucené chyby.

Za takové statistiky by byl rád i osminásobný wimbledonský šampion Roger Federer ve svých nejlepších letech! Nick Kyrgios odehrál jedno z nejlepších utkání své kariéry, když naprosto vymazal z kurtu šikovného univerzála Pabla Carreňa Bustu. A nic na tom nemění ani drobnost, že zápasové statistiky Kyrgiose z televizní grafiky (39 winnerů a čtyři hrubky) se mírně liší od počtů z webu ATP (37:6).

Třicetiletý Carreňo Busta vstupoval do souboje proti Australanovi po sympatických výhrách nad Holgerem Runem a Sebastianem Kordou se slušnými šancemi, tentokrát ale tvrdě narazil. O tři roky mladší Kyrgios spustil ofenzivní smršť, na jejímž konci byl zkušený Španěl rád za šest uhraných gemů.

Rodák z Canberry nepustil svého soupeře ani k jednomu brejkbolu, po svém podání získal hned 38 ze 45 fiftýnů a celkově vyhrál 62 ze 102 míčů!

Turnajový debutant Kyrgios postoupil na Terra Wortmann Open v Halle už do semifinále, za což má jistých 180 bodů do žebříčku ATP. Aktuálně 65. hráč světa se tak v novém vydání rankingu posune minimálně na 46. místo. A pokud by své tažení dotáhl až k zisku titulu, objevil by se na hranici Top 30!